Biblioteksledermøde

12-12 Biblioteksledermøde - Region Midtjylland

Torsdag, 19. september 2019 - 12:00

Så er det blevet tid til det årlige 12-12-møde, hvor vi sammen udforsker det fremtidige landskab for regionens biblioteker.

Torsdag arbejder vi med temaet De politiske vinde. På det kommunale område har KL spillet sig selv på banen med deres publikation Fremtidens Folkebiblioteker. Derfor har vi inviteret Helle Kolind fra KL til at komme for at præsentere og diskutere deres udspil. Et regeringsskifte, en ny kulturminister og en ny dagsorden? For at gøre os kloge på de nationale politiske vinde får vi besøg af Lasse Marker.

Lasse Marker er ekstern lektor i Art Management ved KU og underviser i sociale medier på DMJX (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole). Han er mødeleder på Altingets kulturpolitiske netværk, moderator for Kulturmødet på Mors og fast klummeskribent på Berlingske. Lasse er tidl. radiovært på Kulturknuserne på P1 og Tv-vært på DR2, samt forfatter til bøgerne “Den Kulturpolitiske Bermudatrekant” (2018), ”Kulturelskeren og vagthunden” (2016) og “6 grunde til, at der ikke sker en skid i dansk kulturliv” (2014). Han sidder desuden i bestyrelsen for Arkitektens Forlag og Det Fynske Kunstakademi, samt Kulturmødets advisory board.

Torsdag aften kigger vi dybt ned i en gren af det biblioteksfaglige arbejde. Det bliver inspirerende, overraskende og sjovt.

Fredag formiddag vil vi fokusere på vores regionale indsatsområder. Vi samler op på 2019-indsatsen Børn, Litteratur og Læsning og kaster os derefter ud i en snak om indsatsområdet for 2020 Frivillighed og Civilsamfund. Vi slutter af med frokost og siger tak for nu – forhåbentlig blæst godt igennem af både politiske og strategisk vinde.

Betaling

Deltagelse i 12-12 mødet er gratis inkl. forplejning under det faglige program begge dage.

Middag torsdag aften og overnatning betales af det enkelte bibliotek.

Priser:

Overnatning på DGI: 800 kr.

Middag inkl. vin og kaffe på DGI: 500 kr.

Bemærk at drikkevarer efter middagen betales af det enkelte bibliotek.

Vi afregner med DGI og fakturerer efterfølgende det enkelte bibliotek for overnatning og/eller middag.

Program - torsdag d. 19. september

12.00:           Frokost på Herning Bibliotek

13.00:           Velkommen og introduktion af nye ledere

13.30:           ”De politiske vinde” – inspiration og dialog

• Helle Kolind fra KL om Fremtidens Folkebiblioteker
  • Lasse Marker om de nationale kulturpolitiske vinde

16.45:           Egen tid og tjek-in på DGI Herning

18.00:           Middag på DGI Herning

20.30:           Noget overraskende, inspirerende og sjovt…

Program - fredag d. 20. september

09.00:           Godmorgen på Herning Bibliotek

09.15:           ”Vores fælles indsatser” – vores strategiske og operationelle samarbejde

• Status og opfølgning på indsatsområdet ”Børn, Litteratur og Læsning”
  • Oplæg, kvalificering og diskussion af behov i forhold til indsatsområde i 2020 ”Frivillighed og civilsamfund”
  • Andre tilbud i 2020 fra CB

11.30:           Kort nyt fra CB

11.45:           Ordet er dit! Deling af nyt og relevant info fra bibliotekerne i regionen: Hvad er I optaget af? Hvad sker der hos jer? (Punkter hertil bedes indsendt til bibajn@herning.dk senest 15.09)

12:00:           Frokost og tak for denne gang

Tilknytning

Bibliotekschefer og -ledere i Region Midtjylland

Torsdag, 19. september 2019 to Fredag, 20. september 2019, 12:00 - 12:00

Middag torsdag aften og overnatning betales af det enkelte bibliotek.

Priser:

Overnatning på DGI: 800 kr.

Middag inkl. vin og kaffe på DGI: 500 kr.

0,00 kr.

Pladser i alt