Foto: Mathias Olander

Biblioteksledermøde fredag den 7. juni 2019 - Tema: Biblioteksfaglighed i opbrud

Fredag, 7. juni 2019 - 9:00
Hellerup

Gentofte Centralbibliotek indbyder alle bibliotekschefer og afdelingsledere fra regionen til temadag om ’Biblioteksfaglighed i opbrud’.

I en ikke særlig fjern fortid var bibliotekernes faglige maskinrum stort set udelukkende befolket af bibliotekarer med samme uddannelse og kernekompetencer i bagagen, samt en dybt forankret forståelse for bibliotekernes grundlæggende værdier. Denne situation har været under forandring igennem de senere år.

En række nye fagligheder har meldt sig under fanerne på bibliotekerne og samarbejder i dag med bibliotekarerne om at tegne institutionens faglige profil. Imens er biblioteksuddannelsen af flere omgange blevet reformeret – senest i forbindelse med en større fusion på Københavns Universitet pr. 1. september 2019 – således at man i dag ikke længere kan uddanne sig til professionen ’bibliotekar’ men derimod kommer ud fra universitetet som akademisk generalist.

På temadagen vil vi gå i dybden med de udfordringer og muligheder denne udvikling skaber for bibliotekerne – det er både rekrutterings- og kompetencemæssige men i lige så høj grad værdi- og identitetsmæssige problemstillinger.

Det skal vi gøre i selskab med:

• Professor Jens-Erik Mai, institutleder ved institut for informationsstudier og ansvarlig for de seneste forandringer i biblioteksuddannelsen. Jens-Erik vil fortælle om de tanker, der ligger til grund for udviklingen af biblioteksuddannelsen og de samfundstendenser, som forandringerne er en reaktion på.
  • Chefkonsulent Thomas Bonderup, konsulenthuset MacMann Berg, der har beskæftiget sig indgående med professionernes rolle i den offentlige sektor i Danmark. Thomas vil lægge op til en drøftelse af de organisatoriske og ledelsesmæssige udfordringer det skaber, når bibliotekarprofessionen ændrer rolle og position på biblioteket.
  • Og andre spændende profiler, der vil give deres mening om en biblioteksfaglighed i forandring til kende.

Nærmere program følger.

Bibliotekschefer, -ledere og mellemledere