Bliv klædt på til biblioteksundervisning i it-sikkerhed (Aalborg)

Torsdag, 7. juni 2018 - 9:30
Aalborg

Danskerne er mere digitale end nogensinde. Samtidig er it-kriminalitet i kraftig stigning, men langt de fleste danskere tager ikke basale forholdsregler for at undgå at blive ramt.
På dette kursusforløb bliver du klædt på til at kunne undervise dine brugere i en række enkle råd, der hjælper dem med at holde hackerne ude.

Du lærer:

• At forstå baggrunden for truslerne, samt de handlinger og små ændringer i vores vaner, der skal til for at holde hackerne ude.
  • At forklare og formidle om trusler og løsninger, med udgangspunkt i kampagnens undervisningsmaterialer, i et almindeligt og tilgængeligt sprog.
  • At tilrettelægge og afholde kurser lokalt på dit bibliotek, så du kan hjælpe jeres brugere i gang med at øge deres it-sikkerhed, gennem øvelser, små handlinger og adfærdsændringer.

Det undervisningsmateriale du bliver trænet i på kurset, kan du bruge i din egen undervisning på biblioteket.
Det er udviklet til de to primære målgrupper: unge (15-25 år) og seniorer (60+).

Se det samlede program her

Kursusforløbets sammensætning:
Før
 du deltager i kursusdagen den 7. juni, skal du have deltaget i et 1-times introducerende webinar.
Webinaret præsenterer kampagnens læringsmateriale og vejleder i, hvordan du bruger det til at afholde dine egne it-sikkerhedskurser.
Tilmelding via et af disse link til BF's hjemmeside. Tilmeldingsknap nederst på linkets side.

Efter kursusdagen afholdes et opfølgende webinar. Her gennemgås konkrete eksempler på, hvordan man kan tilrettelægge kurser med undervisningsmaterialet, og vi vender spørgsmål, der er opstået på de afholdte kursusdage.
Du tilmelder dig via et af disse link, til BF's hjemmeside. Tilmeldingsknap nederst på siden

OBS: Det er obligatorisk at deltage i de to webinarer og man skal ikke være BF'er for at deltage

Mål med at deltage:
Målet med at udbyde kurset er, at undervisningsmaterialet fra kampagnen “Vi holder hackerne ude” skal nå ud til bl.a. målgrupperne unge (15-25 år) og seniorer (60+) gennem lokale kurser i løbet af 2018 i forlængelse af jeres øvrige aktiviteter.
Som deltager på kursusforløbet forhåndstilkendegiver man derfor samtidig, at man vil arbejde for at udbyde lokale kursusaktiviteter baseret på undervisningsmaterialet.

Husk at medbringe på kurset:
• Din egen computer (tablet er muligt, men nogle øvelser foregår i en browser til desktop).
• Kodeordet til din Facebook-profil.
• Dit Apple-ID, hvis du er Mac-bruger.

Undervisere på kurset:
Aslak Ransby, ekspert i brugervendt IT-sikkerhed og underviser i digital sikkerhed på bl.a.
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Maia Kahlke Lorenzen, Master i Film- og medievidenskab og tidligere digital strateg hos Amnesty International og Greenpeace International.

Baggrund for kurset:
Danskerne er blandt de mest digitale i verden, men en undersøgelse viser, at 9 ud af 10 danskere har problemer med den grundlæggende it-sikkerhed. Det er baggrunden for kampagnen “Vi holder hackerne ude”, der tager fat i de områder, hvor vi normalt er mest sårbare: korte kodeord og sårbare logins, usikre beskeder, manglende backup og opdateringer, svindel med onlinehandel og usikker opbevaring af NemID-nøglekort.

Kursusforløbet arrangeres af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen, Bibliotekarforbundet, som står for afholdelse af webinarerne, samt Centralbibliotekerne og Slots og Kulturstyrelsen.

Kurset afholdes tilsvarende i de øvrige 5 CB-regioner på følgende datoer: 8. maj (Odense) + 17. maj (Herning) + 18. maj (Gentofte) + 24. maj (Roskilde) + 7. juni (Aalborg) - deltag, hvor det passer dig bedst.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Kursusforløbet er målrettet bibliotekarer og biblioteksansatte, som er underviser unge og/eller seniorer i it-relaterede emner.

Torsdag, 7. juni 2018 - 9:30 - 16:00

Nordkraft