Foto: Vejle Bibliotekerne

20 hurtige om børnebøger (Online)

Onsdag, 18. september 2019 - 9:00

Vejle Bibliotekerne er fra september klar med en ny videorække, hvor du i et hurtigt format bliver præsenteret for et tema inden for børnelitteraturen.

I ”20 hurtige om børnebøger” vil børnebibliotekarer fra Vejle Bibliotekerne over 4 gange se nærmere på nyere børne- og ungdomsbøger inden for forskellige temaer. Vi lægger ud med temaet online, hvor vi præsenterer nyere børnebøger, der handler om gaming, YouTube og sociale medier. I Mig og min hverdag kigger vi nærmere på realistiske hverdagsserier for drenge og piger, mens vi i november sætter fokus på nyere Young Adult bøger fra 13 år og op. I december slutter vi af med et gys, når vi dykker ned i børne- og ungdomsbøger om zombier, monstre og genfærd.

Til hvert tema præsenteres tyve nyere titler, der sammenlignes med hinanden og med andre titler, og der lægges vægt på, hvilken alder bøgerne egner sig til.

Videorækken er til dig, der gerne hurtigt vil blive opdateret på nye udgivelser inden for børnelitteraturen. Bøger du let kan hive frem i din formidling. Der er ikke tale om dybdegående analyser, men en hurtig gennemgang af nogle af de sikre, de populære og de lidt smallere anbefalinger til bibliotekets yngre brugere.

Videorækken består af:
Onsdag d. 18. september, kl. 9.00-9.45 – Online https://youtu.be/KIbujvPogXc
Tirsdag d. 22. oktober, kl. 9.00-9.45 – Mig og min hverdag
Torsdag d. 21. november, kl. 9.00-9.45 – YA
Onsdag d. 11. december, kl. 9.00-9.45 – Zombier, monstre og genfærd

Bøgernes målgruppe vil som udgangspunkt være op til 14 år.

Videorækken uploades på Vejle Bibliotekernes lukkede YouTube-kanal. Du har mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer i det tidsrum, der er afsat til det enkelte tema.

Du vil få tilsendt et link til YouTubevideoen samt en litteraturliste over de bøger, der vil blive gennemgået, forud for hvert tema.

Onsdag, 18. september 2019 - 9:00 - 9:45

Ansvarlig