Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket

Torsdag, 14. juni 2018 - 9:00

Ambassadørnetværket for licenser og Herning Bibliotekerne udbyder endnu engang en række webinarer primært rettet mod ansatte i børnebiblioteket. Denne række er en gentagelse af de webinarer, der blev afholdt i januar-marts.

Vi kigger på de digitale ressourcer, som bibliotekerne abonnerer på og i forhold til hvad der kan formidles viderere til børn. Undervejs vil der være små opgaver som deltagerne kan løse, så de selv prøver licensen af.

Der er særskilt tilmelding til det enkelte webinar

Indhold:

1. webinar: Filmstriben, Comics Plus, RB Digital.  Afholdes onsdag den 23.5 kl. 13.30-15.00

2. webinar: Faktalink og Faktalink Light, Forfatterweb, Digital artikelservice. Afholdes onsdag den 30.5 kl. 13.30-15.00

3. webinar: Historiens verden – Rundt i historien, PressReader, Britannica Library – Junior. Afholdes torsdag den 7.6 kl. 9.00-10.30

4. webinar: eReolen + eReolenGo, eReolen Global,  eBook Central Public Library . Afholdes torsdag den 14.6 kl. 9.00-10.30

Gennemgående underviser på webinarerne er Lone Juul Pedersen, Herning Bibliotekerne og med i ambassadørnetværket for licenser

Praktisk info:

Det er en forudsætning for at være tilmeldt, at man kan deltage på de angivne tidspunkter, da der veksles mellem at få oplæg og selv sidde med licensen og lave de stillede opgaver. Til licenser med apps kan det være en fordel at medbringe tablet/smartphone til at afprøve app-funktonerne i, men det er ikke et krav. Webinarerne bliver optaget og efterfølgende lagt på centralbibliotek.dk i en afgrænset periode, hvor alle frit kan se dem.

Dagen før får du tilsendt en mail med link til webinaret. Du kan deltage i webinaret fra din computer eller fra en Ipad. Det anbefales, at du har en stabil netforbindelse, og at du har et headset (gerne med USB indgang). Du får mulighed for at logge på 15 min. før webinaret går i gang, så du kan teste, om din lyd fungerer som den skal.

Biblioteksansatte med betjening af børn

Torsdag, 14. juni 2018 - 9:00 - 10:30

Ansvarlig