Foto: Colourbox.dk

De store skriftlige opgaver på gymnasiet og hf

Onsdag, 13. november 2019 - 12:30

Bibliotekerne er en uundværlig støtte for mange unge, når de skriver store projekter i gymnasiet eller hf. De fleste biblioteker ser uden tvivl et øget behov for hjælp til litteratursøgning og vejledning, når det er sæson for projekter som SRP, DHO eller SSO for de knap 150.000 elever på de gymnasiale uddannelser. Med webinaret får du dybere indblik i, hvad de store opgaver går ud på, og hvordan du kan give eleverne den bedste hjælp.

Webinaret har en biblioteksvinkel på de store opgaver, så du kan blive klogere på både opgaverne og elevernes behov.

Vi begynder med gymnasiets faglige samspil og de store opgavers formål. I den forbindelse vil vi se på den pædagogisk-didaktiske tænkning bag projekterne, elevernes opgaveproces og deres position som ”mini-forskere”.

Vi ser nærmere på kravene for de store opgaver, og hvordan opgaverne er fordelt ud over året på de fire gymnasiale uddannelser. Lige så vigtigt vil vi se eksempler på konkrete opgaveformuleringer, og hvordan man læser dem. Afslutningsvis kommer vi omkring de mest anvendte fagkombinationer og emner.

Oplægsholder er Michael Balle Jensen, redaktør på Studienet i Danmark og Norge. Michael er cand. mag. i dansk og filosofi og master i gymnasiepædagogik. Han har mange års erfaring som underviser og pædagogisk koordinator fra gymnasiet, samt som tilsynsførende for Undervisningsministeriet.

Webinaret er et tilbud fra de seks centralbiblioteker i forbindelse med et nationalt fokus på et institutionskendskab til de gymnasiale uddannelser.

Under indsatsen vil der desuden blive tilbudt oplæg vedrørende:

Lovrammen som de gymnasiale uddannelser er underlagt

eKurser.nu og Biblioteksvagten  https://centralbibliotek.dk/e-l%C3%A6ring-mtilmelding/bibliotekstilbud-til-de-studerende-p%C3%A5-ungdomsuddannelserne

UNGLI - et tilbud fra det Kgl. Bibliotek

Webinaret optages og hvis du er forhindret i at kunne deltage LIVE i webinaret, så vælg FØLG, og du vil få besked i din postkasse, når webinaret er færdigoptaget og tilgængeligt

Alle med interesse for emnet.

Onsdag, 13. november 2019 - 12:30 - 13:45

Ansvarlig