Digital Ung – Nyt materiale i refleksiv digital dannelse til folkeskolens udskoling

Tirsdag, 11. juni 2019 - 10:00

Digital Dannelse er en dagsorden som skoler selv har svært ved at passe ind i deres skema. Derfor kan bibliotekerne spille en rolle i denne dannelsesproces. Biblioteket Frederiksberg har udviklet et nyt undervisningsmateriale til Digitaliseringsstyrelsen, som vil blive gennemgået på dette webinar.

Det startede med at få de unge til at tjekke digital post, men udviklede sig hurtigt til at fokusere lige så meget på de unges digitale medborgerskab og af den vej også dannelse. I vores digitale tid, skal man kunne navigerer kritisk og refleksivt på internettet for at deltage i samfundet. Digital Ung sætter således fokus på internetforretningsmodeller, sociale medier, Det offentlige Danmark og rettigheder på nettet.

Til juni bliver undervisningsmaterialet udgivet af Digitaliseringsstyrelsen, så det kan bruges frit af biblioteker og lærere landet over.

I dette webinar klæder vi biblioteksansatte godt på til at anvende materialet. Undervejs kommer vi blandt andet ind på:

• Det digitale medborgerskab
  • Undervisningsmaterialets tilgang tillæring
  • Vores kilder
  • Materialets opbygning

Selve webinaret forventes at tage ca. 1 time. Derefter vil være mulighed for at kigge materialet igennem hjemme ved computeren, hvorefter webinaret åbnes igen, og der kan stilles spørgsmål.

Biblioteksansatte med interesse i unges digitale dannelse

Tirsdag, 11. juni 2019 - 10:00 - 12:00

Link til webinaret udsendes efter tilmeldingsfristens udløb.

Pladser i alt

Alt optaget, desværre