Foto: colourbox.dk

Lovgivning og rammeaftaler for de gymnasiale uddannelser - hvad folkebiblioteker bør vide

Mandag, 9. december 2019 - 10:30

Folkebibliotekerne samarbejder i vidt omfang med de gymnasiale uddannelser, men hvor meget ved vi egentlig om rammebetingelserne for vores samarbejdspartnere blandt de gymnasiale uddannelser?
Formålet med webinaret er  at give en overordnet gennemgang af love og bekendtgørelser for de gymnasiale uddannelser, som biblioeteker, der har samarbejder eller gerne vil samarbejde med de gymnasiale udddannelser forstår, hvad det er de skal tale ind i.

I 2016 vedtog forligspartierne i folketinget en ny gymnasiereform gældende fra 1. august 2017.
Med reformen er rammerne for fagene justeret og i de overordnede mål for gymnasiet er der som noget nyt indskrevet fire kompetencer; karrierelæring, digitalisering, internationalisering og innovation.  Samtidig er der indført et nyt grundforløb, ændret i læreplanerne og reduceret i antallet af studieretninger.
Gitte Grønnemose Butler fra Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) gennemgår, hvad den nye reform betyder for fagene og for rammerne for undervisningen på de gymnasiale uddannelser.

Webinaret er et tilbud fra de seks centralbiblioteker i forbindelse med et nationalt fokus på et institutionskendskab til de gymnasiale uddannelser.

Under indsatsen vil der desuden blive tilbudt oplæg vedrørende:

Oplæg om de store skriftlige opgaver

eKurser.nu og Biblioteksvagten - to tilbud til de studerende på ungdomsuddannelserne

UNGLI - et tilbud fra det Kgl. Bibliotek

Webinaret optages, og hvis du er forhindret i at kunne deltage LIVE i webinaret, så vælg FØLG, og du vil få besked i din postkasse, når webinaret er færdigoptaget og tilgængeligt

Biblioteksansatte, som samarbejder med eller vil samarbejde med de gymnasiale uddannelser

Mandag, 9. december 2019 - 10:30 - 11:30

Link til webinar vil blive tilsendt torsdag d. 5/12