Foto: Odense Biblioteker og Borgerservice

At møde og guide den udsatte borger i biblioteksrummet

Onsdag, 22. august 2018 - 9:00
Odense C

Dette webinar handler om hvordan ansatte på et bibliotek kan møde og guide den udsatte borger.

Link til optagelsen

Hvordan tager vi den svære samtale med borgeren og hvordan kan biblioteket bidrage til at bringe borgeren videre i systemet, så vi kan hjælpe, i stedet for at undvige eller irettesætte.

Olivia Abildgaard Jørgensen, leder af "At danse med livet - et brobyggende fællesskab", vil fortælle om deres arbejde med udsatte borgere. Hun vil skitsere et mindset, der kan hjælpe med at se og anerkende mennesket bag ”den problematiske borger”.
Webinaret vil give et overblik over den jungle af frivillige foreninger og kommunale tilbud, som de biblioteksansatte kan bruge til at hjælpe borgeren videre. Med udgangspunkt i deres daglige arbejde vil Olivia Abildgaard Jørgensen formidle gode ideer til arbejdet med de udsatte borgere og deres vej videre i systemet.

Webinaret består af oplæg og dialog, og det optages, så det vil være tilgængeligt efterfølgende.

​Webinaret laves i samarbejde "At danse med livet" - et brobyggende fællesskab" består af en socialøkonomisk virksomhed og en frivillig forening. Den socialøkonomiske virksomhed arbejder for at skabe meningsfulde jobs til unge og voksne, som ikke passer ind på det ordinære arbejdsmarked. Den frivillige forening, er et medlemsbærende fællesskab, hvor alle bidrager og er vigtige. Deres aktiviteter afspejler derfor til en hver tid de medlemmer, som er aktive i deres medlemsskab.

"At danse med livet - et brobyggende fællesskab" er en lokal forankret social organisation, som har til huse i Odense. De er der for unge og voksne, som er udfordret i dansen med livet. Vision og mission er at skabe sunde og meningsfulde fællesskaber, hvor kreativitet og lysten til at skabe, er det tredje fælles.

Olivia Abildgaard Jørgensen er stifter af At danse med livet. Hun har tre uddannelser rettet mod det sociale og terapeutiske arbejde: Kunstterapeut, Psykomotorisk Terapeut og Relationel Traumeterapeut. Hun havde privat praksis i 15 år, hvor en del af arbejdsopgaverne var målrettet forældre til børn og unge med livsudfordringer. Hun interesserer sig for og arbejder for, at vi hverisær og som samfund kan skabe mening og nærvær i det, som er, og dermed sikre mental sundhed.

Kilde:  At danse med livet

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Biblioteksansatte i publikumsfunktionen

Onsdag, 22. august 2018 - 9:00 - 10:00