Foto: Roskilde Bibliotekerne

Tid Til Tegneserier – Tips og tendenser indenfor tegneserieverdenen

Torsdag, 28. november 2019 - 12:00

Dagens program:

1. Tegneserier i krybber eller på reoler? Vi går i dybden med hvad vi har gjort i Roskilde, og hvorfor.

2. En gennemgang af de mest spændende nye tegneserieudgivelser (og dem, der er på vej)

3. På besøg hos Peter Snejbjerg. Dansk tegner og illustrator på internationalt niveau, der bl.a. har arbejdet for DC og Marvel. Vi interviewer Peter på kontoret, tegnestuen Gimle, Nørrebro.

www.tidtiltegneserier.dk, finder du hver uge en ny video og artikel, som du frit kan bruges på dit biblioteks kanaler.

Hent f.eks en hyldestvideo (og -artikel) om Valhalla, i anledning af seriens 40-års jubilæum.

'Tid Til Tegneserier' er også titlen på formidlingsvideoerne, som produceres i Roskilde Centralbibliotek-regi. Det er korte videoer (max 2 min.), der med speak og scannede tegninger præsenterer en konkret titel, serie, eller skaber. Der er to formål med videoerne: det ene er at give jer formidlere en nem hurtig indgang til at få viden om den konkrete tegneserie. Den anden er muligheden for at benytte videoerne som formidling for bibliotekets brugere. På Facebook, hjemmeside o.s.v.

Kort om formidleren: Morten Langkilde er bibliotekar ved Roskilde Bibliotekerne, og livslang tegneserieelsker. Fagreferent for området og lektøranmelder. Sideløbende næstformand i Dansk Tegneserieråd, der er en forening, der arbejder for udbredelse og konsolidering af tegneserien i Danmark.

Praktisk info:

Dagens program vil være optaget på forhånd. Du vil få tilsendt et link til optagelsen, og videoen vil blive lagt ud på Centralbibliotekets Tid Til Tegneserier-side, hvor der er mulighed for at se tidligere afholdte webinarer, samt formidlingsvideoer produceret af Morten Langkilde.

Biblioteksformidlere, som har interesse i at vide mere om tegneseriens genretræk.

Torsdag, 28. november 2019 - 12:00 - 13:00

I vil modtage en mail med link til videoen ved afholdelsestidspunktet.

0,00 kr.

Pladser i alt