FÅ DET BEDSTE UD AF DIN BOGCAFÉ - Optaget Webinar afholdt den 12.6. 2018

Bogcaféer har i over ti år gjort biblioteksrummet i Aalborg til et mødested med litterær puls.
Vi oplever en stadig stigende interesse for at mødes med litteraturen som samlingspunkt, når vi måned efter måned skruer op for en time med gode romaner, smagsprøver og alverdens musik.
På dette webinar delte vi vores vores erfaringer og fortalte om konceptet for at tilbyde bogcafeer

Hvad er det bogcaféerne kan, der taler så godt ind i vores tid?
Konceptet på  bogcaféer i Aalborg er først genkendelighed, dernæst at vi varierer emnet, samarbejdspartnere og fortællere fra gang til gang.
Den løse form i en fast ramme giver os et spillerum, hvor vi kan lege med emnet på tværs af genre, tid og form. Både den smalle, den klassiske og den brede litteratur kommer i spil.

Den gode bogcafé står og falder med den gode bog, den gode holdånd og den gode planlægning.

I denne optagelse af webinaret er de første par minutter faldet ud, hvor der var velkomst og introduktion  til webinaret.
Dette blot som forklaring til den lidt abrupte start.

Webinaret blev afholdt af :
Tine Eggertsen, Tovholder og fortæller på bogcaféerne de sidste 12 år.
Vita Andersen, Tovholder på bogcaféerne med fokus på netværk og PR.

Indhold  i webinaret:

Bogcaféens hjerteblod
Hvorfor lave en bogcafé?

Den gode planlægning og forberedelse
Valg af emne
Opgavefordeling
Holdopstilling
Fortællerens rolle.Valg af emne

Når 1 + 1 giver 3
Find de rigtige samarbejdspartnere
Hvad skal samarbejdet indeholde?
Få det bedste samspil og den bedste sammenhæng på dagen.

Lav PR for din bogcafé
Find din målgruppe
Brug dit netværk
Brug samarbejdspartnerens netværk
PR i og ud af huset – Før, under og efter bogcaféen.

Tips og tricks
Hvad erfaringen har lært os

Alle biblioteksansatte der arbejder med direkte formidling af litteratur og fornyelse af formidlingsformerne