Fiktionalitet: Et nyt redskab i litteraturformidlingen?

Onsdag, 31. maj 2017 - 17:30
Frederiksberg

Seminar på Frederiksberg Hovedbibliotek

Alice inviterer til afternoon tea

Få inspiration og redskaber til at arbejde med fiktionalisering i formidlingen af skønlitteratur. Hvordan formidler vi litteraturen med litteraturens eget udtryk? Seminarets fokus er online medier, men kendskabet til fiktionalitet som formidlingsgreb kan bruges bredt i litteraturformidlingen.

Som en del af projektet Fiktionalitet: Nye formidlingsgreb til nye medier (2016) afholdes et afsluttende seminar for biblioteksansatte og andre interesserede. Projektet har undersøgt hvordan man med fiktionalisering som retorisk greb kan performe litteraturen på en måde som passer særligt godt til nye medier og deres målgrupper.

Til seminaret præsenteres du for Alice, projektets fiktive bloggerpersona, som har sit eget lille kredsløb på sociale medier, og som bruger fiktionaliserede greb til at tale om litteratur i et multimodalt, viralt univers. Du inviteres ind i hendes univers hvor du kan opleve litteraturen på klos hold.

Seminarets formål er at formidle ny læring og inspirere til nye formidlingstiltag. Seminaret vil give dig inspiration og konkrete idéer som du kan implementere direkte i dit eget arbejde med litteraturformidling.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Mød Alice her:
Instagram: alice_and_the_duke
Blog: www.dukewithfunnysocks.com

Efter tilmelding modtager du en mail med links til relevante artikler og indhold fra projektet, så du har mulighed for at sætte dig ind i projektet på forhånd.

Program:

17.30 Projektleder Ea Elmer præsenterer projektet & dagens program

17.40 Afternoon tea & uformel snak omkring langbordet: Hvad er dit indtryk af projektet? Hvad tiltaler dig mest?

18.00 Projektleder Ea Elmer præsenterer læring fra projektet: Hvordan kan man bruge fiktionalitet som strategi og værktøj i litteraturformidlingen? Vi kommer ind på:

•    Udvikling af persona & univers (how to and what not to do)
           •    Eksempler på fiktionaliserende greb i litteraturformidlingen
           •    Overordnede betragtninger om litteraturformidling på sociale medier

18.45 Afternoon tea & workshops á la Alice. Lav dit eget digt til Instagram & meget andet.

19.30 Afslutning

Tilknytning

Biblioteksansatte der arbejder med litteraturformidling og kommunikation (særligt web), samt andre interesserede.

Onsdag, 31. maj 2017 - 17:30 - 19:30

Frederiksberg Hovedbibliotek
Bibliotekssalen
Falkoner Plads 3