27. september 2019

I dette nummer får du et blik ind i nogle af de overbygningsprojekter, som lige nu er med til at udvikle Biblioteksdanmark. Vi kigger på effekterne, værdien og resultaterne af overbygningsprojekterne, og så har vi inviteret nogle dygtige gæsteskribenter med for at give dig et deltagerperspektiv på overbygningsprojekterne.

27. september 2019

I foråret 2020 kører Bibliotekernes Temasamarbejde en ny kampagne, ”Vores natur”, der fokuserer på naturen i Danmark.

11. september 2019

Det kan være svært at finde rundt i hvilke webinarer man kan se eller gense.

Forfatterskærmen
5. september 2019

Leonora Christina Skov, Jens Andersen og Pia Tafdrup er de tre nye forfattere, som netop er blevet tilgængelige på Forfatterskærmen. Teknisk er Forfatterskærmen også blevet opgraderet og er blevet meget enklere og billigere at bruge.

19. august 2019

Real or Fake News? er et læringsforløb på 2½-3 timer bygget op omkring et Virtual Reality-spil, hvor elever i og udenfor spillet arbejder sammen. Forløbet er rettet mod grundskolens 8.-9.

26. juni 2019

Mangler du inspiration til formidling af licenserne, eller savner du et sted at dele dit biblioteks nye flotte kampagne?

Tag eReolen med i lommen
26. juni 2019

Sæt den digitale litteratur i spil med eReolens nye kampagnematerialer, 'Stemmer på tour' og ny temaside til bibliotekerne.

17. juni 2019

Centralbibliotekerne står i fællesskab for Ambassadørnetværket for licenser. Netværket har til opgave at understøtte landets biblioteksansatte med faglig viden om det digitale indhold, der er indkøbt af bibliotekerne på licensområdet.

11. juni 2019

Projekt ”Gør det lettere – en national indsats for læsesvage borgere”, er slut, men mulighederne for kompetenceudvikling er der stadig. ”Gør det lettere” er nu overgået til drift.

24. april 2019

I efteråret 2019 kører Bibliotekernes Temasamarbejde en ny kampagne, der fokuserer på læsning og læselyst.

12. april 2019

I nyhedsbrevet vil vi fortælle om vores arbejdsområde og samarbejde på tværs af de seks CB-regioner. Er du interesseret i et aktuelt og samlet overblik over centralbibliotekets indsatser og projekter - og i at følge biblioteksudviklingen fra et nationalt perspektiv - er nyhedsbrevet et godt sted at holde sig orienteret.

eReolens efterårskonference afholdes i november
28. marts 2019

Igen i år byder eReolen velkommen til en inspirerende konference om digital læsning og lyd. eReolens efterårskonference er en åben konference for biblioteker, forlag og andre i bogbranchen med interesse for det digitale område.

21. marts 2019

Nu har du igen muligheden for at få udstillingen ’Uledsaget’ til dit bibliotek.
Udstillingen udspringer af tegneserieantologien af samme navn, som blev skabt i forbindelse med festivalen Svendborg Graphic i 2017.

14. marts 2019

På vegne af de seks centralbiblioteker offentliggøres nu den dugfriske rapport: National Analyse af bibliotekstilbud til ungdomsuddannelserne – Udvikling af folkebibliotekstilbud til ungdomsuddannelser samt skalérbar Best-Practise for samarbejde o

Vejledning_book en bib
19. februar 2019

Viborg Bibliotekerne vil skabe en fælles animeret markedsføringskampagne for biblioteksservicen Book en Bibliotek.