DDB quizværktøj 2019 (afløser af Det hemmelige bibliotek)

Opdateret januar 2019

I kan nu tilgå det nye DDB quizværktøj på https://quiz.dbc.dk/ . Login fåes ved henvendelse til DBC

Dette quizværktøj afløser officielt vedligeholdelsen af appen Det hemmelige bibliotek. Bemærk at dette nye værktøj kun indeholder meget simple spilelementer (gevinster) og disse kan pt. kun gemmes ved quizzer der afvikles på biblo.dk

En simpel manual til quizværktøjer kan hentes her. 

Guide til quizværktøj.pdf

Vi hører gerne om jeres erfaringer. Skriv til Jørgen Pedersen, Silkeborg Bibliotek.

 

Indtil videre beholder vi beskrivelsen af det gamle spil, Det hemmelige bibliotek, herunder.

 

 

Det hemmelige bibliotek er et spil, som skal bruges under biblioteksintroduktioner. Formålet med spillet er, at gøre introduktionen til en legende oplevelse, hvor man ikke bare skal sidde og lytte og lære. Igennem spillet får man viden om bibliotekets mange tilbud ved at løse forskellige missioner. Der er typisk 4 svarmuligheder til hvert spørgsmål og mange opgaver skal løses på tid for at øge udfordringen. Til gengæld optjener spilleren point, levels og pokaler til sin spil-figur, der her i spillet er agent for Det hemmelige bibliotek. 

Opgaverne i Det hemmelige bibliotek kan tilpasses hvert bibliotek. Man kan udvælge de opgaver, som netop passer til den klasse, der kommer på besøg, eller man kan frit oprette nyt missioner selv. 

Hvad kræver spillet?
For at spille Det hemmelige bibliotek SKAL man have et UNI-login. Login-systemet sikrer at spilleren kan identificeres. Dette skal på sigt bruges sammen med børnenes profil på Palles Gavebod. For bibliotekarer, der ønsker at prøve spillet selv, kan man erhverve et Uni-login gratis hos UNI-C ved at udfylde formularen

 • Spillet fungerer på Android smartphones fra version 2.0.1 og fremefter
 • Spillet fungerer med iPhone (iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5) iPod touch (3 – 5 generation) og iPad Mini. Spillet kræver IOS fra version 4.0 og fremefter.
 • Det anbefales at man er logget på WIFI, når man starter spillet for at reducere login-tiden. Der kræves under alle omstændigheder netadgang/3G for at spille spillet.
 • Løsningen af opgaver i spillet forudsætter, at man bruger bibliotekets hjemmeside og pallesgavebod.dk til at finde svarene.

Hvordan installerer man spillet?
Det hemmelige bibliotek downloades gratis i app store:

 • Hent spillet til Android smartphones 
 • Hent spillet til Apple enheder

Sådan kommer du i gang
Spillet består af en masse opgaver med fire svarmuligheder. Disse opgaver kan tilpasses lokalt til hvert enkelt bibliotek – endda til hver enkelt biblioteksintroduktion.

Indholdet styres fra et centralt website http://kasuga.dbc.dk/admin/
Hver gang en spiller åbner Det hemmelige bibliotek, vil spillet opdatere missionerne fra denne side. Adgangen til administratorsiden gives ved at kontakte Jørgen Bech Pedersen fra projektgruppen på jbp[snabela]silkeborgbib.dk

Der er udviklet en brugerguide til administratorsiden - version 2.0 (PDF)
Der er udviklet en praktisk guide til at skrive gode missioner (PDF) 
Der er lavet en skabelon til missioner (Excel) 
Silkeborg Bibliotek har skabt et undervisningsforløb (PDF), der kan bruges af alle biblioteker. (Tilføjet maj, 2016)

NB: Man må KUN rette i de missioner man selv har produceret. Retter man i andres missioner, vil disse ændringer være gældende for alle spillere i hele landet.

Feedback:
Vi vil gerne have feedback på spillet. Hvordan har spillet fungeret i din biblioteksintroduktion? Var der tekniske problemer? Havde eleverne problemer med opgaverne i spillet? Var indholdet for let / svært?

Feedback kan sendes til projektgruppen på http://bit.ly/11DIIX6

Hvordan skal en biblioteksintroduktion med spillet forløbe?
Følgende fremgangsmåde er et forslag, der kan bruges eller redigeres efter behov. Det kan anbefales at biblioteket køber en håndfuld smartphones/iPads/iPod Touch til de børn, som endnu ikke har en selv.

 1. Inden klassen kommer på besøg informeres læreren om at alle elever skal tage deres smartphone/tablet med. De skal desuden huske deres UNI-Login.
 2. Klassen ankommer og får en kort præsentation af besøgets forløb:
  • De skal først vises rundt og præsenteres for bibliotekets webside og pallesgavebod.dk (Det er vigtigt, fordi spillets missioner skal løses ved at søge svarene frem på de to websider. spillet kan med andre ord ikke alene udgøre en biblioteksintroduktion).
  • Herefter skal de spille Det hemmelige bibliotek. Når besøget er slut kan man sammenligne hvem der har fået flest point / levels (hvis man ønsker konkurrence).
 3. Inden spillet går i gang skal man have detaljerne på plads:
  • Spillet skal hentes i app store til Android / Apple (se punktet ovenfor : ”Hvordan installerer man spillet?”
  • Man udlåner en smartphone/tablet til de elever som ikke selv har medbragt en.
  • Man giver en kort præsentation af spillet : ”du skal spille agent for Det hemmelige bibliotek. Beskyt biblioteket mod de onde skurke ved at løse missionerne i spillet. Husk at mange missioner er tidsbegrænsede (missionen vil vise et nedtællingsur). Missionerne skal løses ved at finde svarene på pallesgavebod.dk eller bibliotekets hjemmeside.”
 4. Sæt børnene i gang med at spille og fortæl hvor lang tid de får til at spille (30 min eller mere).
 5. Opsamling og afrunding
  • Indsamling af feedback – hvordan oplevede børnene spillet. Var der noget som ikke fungererede? (teknisk/indholdsmæssigt).
  • Hvem har fået flest point?
  • Fortæl at de kan spille videre efter besøget, hvis de har lyst.


Brug den indsamlede feedback til at tilpasse de missioner I evt. selv har oprettet. Var der tekniske problemer eller var der kritik af indhold som lå i spillet i forvejen, så kan det sendes til projektgruppen bag spillet på http://bit.ly/11DIIX6

Support:
Tekniske problemer skal meldes til projektgruppen på hapsapps[snabela]gmail.com. Der skal forventes en 24 timers svarperiode.


Test af nye quizværktøj er nu åbent!

Gode nyheder. I kan nu teste det det nye quizværktøj, vi udvikler som afløser for Det hemmelige bibliotek. Jeg vil gerne understrege, at vi stadig er i udviklingsfasen, så det I tester er en beta-version.

I tilgår administatorsiden her https://quiz.dbc.dk/

Når I opretter en quiz herinde, så vil I se et link til live-versionen af jeres quiz. Denne live version kan I endvidere afprøve på jeres kollegaer.

VIGTIGT : nyt spil til erstatning for Det hemmelige bibliotek

Kære alle. Vi har fået støtte af DDB puljen til at udvikle et nyt spil, der på sigt skal erstatte Det hemmelige bibiotek, som IKKE bliver videreudviklet. Tiden er efterhånden rendt fra DHB, og det er for dyrt og besværligt at lappe på den eksisterende app.
Derfor udvikler vi et nyt spil, som bliver integreret i DDBs netværk. Og vi har brug for DIN hjælp:

Udvikling af Det hemmelige bibliotek

I Hvidovre bruger vi Det hemmelige bibliotek til 4. klasserne med stor succes.
Vi er i gang med at planlægge næste skoleår og vil gerne bruge det som tilbud igen.
Men vi har lige haft en klasse noget tid efter de andre - i mellemtiden er de fleste af bibliotekets iPads blevet opdateret. Det hemmelige bibliotek kunne ikke afvikles i den nye IOS...
Øh - hvad gør vi ved det?
Kommer der en opdatering/udvikling af app'en eller kan vi bare ikke bruge den mere?

Kikset opdatering

Det hemmelige biblioteker er for nyligt blevet opdateret, men spilfirmaet har været lidt (meget) for hurtige med at sende opdateringen ud. Det betyder desværre at grafikken (teksten) er alt for stor. Der er også rapporteret problemer med at logge ind og at spillet kan fryse. Jeg beklager meget problemerne og vi forsøger at få det løst så hurtigt som muligt. Rettelserne vil nok tage 14 dages tid bla. pga godkendelse hos Apple.

Projektansøgning - ideer og deltagere ønskes

Vi arbejder på en fælles projektansøgning til forbedring af Det hemmelige bibliotek. Derfor vil vi gerne høre JERES ideer og høre om nogen af jer kunne tænke sig deltage i projektet. VI har ansøgningsfrist 5. oktober, så I skal være hurtige. Skriv herunder, eller til mig på jbp@silkeborgbib.dk

Hvem er ib?

Hej alle Vi er i gang med afvikle Det hemmelige bibliotek i Hvidovre for 4. klasserne. Det er første gang vi benytter os af det - og indtil videre er det en succes. Men hvem er Ib? Vi var ude for, at flere af vores elever lige pludselig var inde på en profil, der hedder Ib - og det drejede sig om elever fra forskellige klasser og på forskellige iPads. Vi har nu fundet ud af, at hvis eleverne trykker sig ind på den grønne knap UNI-login uden at have påført brugernavn og password, så kan de komme ind på profilen Ib.

"Parkering" af mission

Hej brugere af Det hemmelige bibliotek
Er der nogle, der ikke skal bruge Det hemmelige bibliotek de næste 14 dage?
Vi har brug for at få "parkeret" en mission, da den skal være tilknyttet et bibliotek - De næste 14 dage kører de Det hemmelige bibliotek på Avedøre Bibliotek - og vi har en mission, som ikke kan bruges der, da den er tilknyttet en udstilling på Hovedbiblioteket.
Vh. Karen, Hvidovre


Test af nye quizværktøj er nu åbent!

Gode nyheder. I kan nu teste det det nye quizværktøj, vi udvikler som afløser for Det hemmelige bibliotek. Jeg vil gerne understrege, at vi stadig er i udviklingsfasen, så det I tester er en beta-version.

I tilgår administatorsiden her https://quiz.dbc.dk/

Når I opretter en quiz herinde, så vil I se et link til live-versionen af jeres quiz. Denne live version kan I endvidere afprøve på jeres kollegaer.

VIGTIGT : nyt spil til erstatning for Det hemmelige bibliotek

Kære alle. Vi har fået støtte af DDB puljen til at udvikle et nyt spil, der på sigt skal erstatte Det hemmelige bibiotek, som IKKE bliver videreudviklet. Tiden er efterhånden rendt fra DHB, og det er for dyrt og besværligt at lappe på den eksisterende app.
Derfor udvikler vi et nyt spil, som bliver integreret i DDBs netværk. Og vi har brug for DIN hjælp:

Udvikling af Det hemmelige bibliotek

I Hvidovre bruger vi Det hemmelige bibliotek til 4. klasserne med stor succes.
Vi er i gang med at planlægge næste skoleår og vil gerne bruge det som tilbud igen.
Men vi har lige haft en klasse noget tid efter de andre - i mellemtiden er de fleste af bibliotekets iPads blevet opdateret. Det hemmelige bibliotek kunne ikke afvikles i den nye IOS...
Øh - hvad gør vi ved det?
Kommer der en opdatering/udvikling af app'en eller kan vi bare ikke bruge den mere?

Kikset opdatering

Det hemmelige biblioteker er for nyligt blevet opdateret, men spilfirmaet har været lidt (meget) for hurtige med at sende opdateringen ud. Det betyder desværre at grafikken (teksten) er alt for stor. Der er også rapporteret problemer med at logge ind og at spillet kan fryse. Jeg beklager meget problemerne og vi forsøger at få det løst så hurtigt som muligt. Rettelserne vil nok tage 14 dages tid bla. pga godkendelse hos Apple.

Projektansøgning - ideer og deltagere ønskes

Vi arbejder på en fælles projektansøgning til forbedring af Det hemmelige bibliotek. Derfor vil vi gerne høre JERES ideer og høre om nogen af jer kunne tænke sig deltage i projektet. VI har ansøgningsfrist 5. oktober, så I skal være hurtige. Skriv herunder, eller til mig på jbp@silkeborgbib.dk

Hvem er ib?

Hej alle Vi er i gang med afvikle Det hemmelige bibliotek i Hvidovre for 4. klasserne. Det er første gang vi benytter os af det - og indtil videre er det en succes. Men hvem er Ib? Vi var ude for, at flere af vores elever lige pludselig var inde på en profil, der hedder Ib - og det drejede sig om elever fra forskellige klasser og på forskellige iPads. Vi har nu fundet ud af, at hvis eleverne trykker sig ind på den grønne knap UNI-login uden at have påført brugernavn og password, så kan de komme ind på profilen Ib.

"Parkering" af mission

Hej brugere af Det hemmelige bibliotek
Er der nogle, der ikke skal bruge Det hemmelige bibliotek de næste 14 dage?
Vi har brug for at få "parkeret" en mission, da den skal være tilknyttet et bibliotek - De næste 14 dage kører de Det hemmelige bibliotek på Avedøre Bibliotek - og vi har en mission, som ikke kan bruges der, da den er tilknyttet en udstilling på Hovedbiblioteket.
Vh. Karen, Hvidovre

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Kommende arrangementer

Ingen kommende arrangementer

Følgere

Guldborgsund Bibliotekerne
Aarhus Kommunes Biblioteker
Egedal Bibliotekerne
Aarhus Kommunes Biblioteker
Randers Bibliotek
Silkeborg Bibliotekerne
Varde Bibliotek
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Slagelse Bibliotekerne
Hjørring Bibliotekerne
Langeland Bibliotek
Stevns Bibliotekerne
Brønderslev Bibliotek
Halsnæs Kommune Bibliotekerne
Svendborg Bibliotek
Brønderslev Bibliotek
Køge Bibliotekerne
Hjørring Private Realskole
Holstebro Bibliotek
Glostrup Bibliotek
Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne
Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne
Hedensted Bibliotekerne
Syddjurs Bibliotek
Kalundborg Bibliotek
Egedal Bibliotekerne
Aabenraa Bibliotekerne
Aarhus Kommunes Biblioteker
Silkeborg Bibliotekerne
Rudersdal Bibliotekerne
Frederikssund Bibliotekerne
Faxe Kommunes Biblioteker
Roskilde Bibliotekerne
Lemvig Bibliotek
Morsø Folkebibliotek
Greve Bibliotek
Odder Bibliotek
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Brønderslev Bibliotek
Greve Bibliotek
Silkeborg Bibliotekerne
Slagelse Bibliotekerne
Syddjurs Bibliotek
Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne
Favrskov Bibliotekerne
LollandBibliotekerne
Holstebro Bibliotek
Skive Bibliotek
Guldborgsund Bibliotekerne
Hjørring Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Vejen Kommunes Biblioteker
Herning Bibliotekerne
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Middelfart Bibliotek
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Favrskov Bibliotekerne
Fredericia Bibliotek
Aalborg Bibliotekerne
Randers Bibliotek
Bornholms Biblioteker
Herning Bibliotekerne