Digital transformation – nationalt indsatsområde 2018-2019

Bibliotekerne skal være digitalt kompetente og med til at styrke borgerne i den digitale transformation.

Derfor har Centralbibliotekerne igangsat et nationalt indsatsområde med temaet ”Den digitale transformation”, hvor målet er at styrke og udvikle bibliotekernes indsats over en 2-årig periode.

Det nationale indsatsområde er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og koordineres af Vejle Bibliotekerne i tæt samarbejde med de øvrige centralbiblioteker

Indsatsen igangsættes i 2018 med et sammenhængende udviklingsprojekt ”Organisationsforløb i digital transformation”, hvor vi starter ud med et overordnet analyse- og visionsarbejde i foråret 2018. På grundlag af dette udvikles et organisationsforløb med videndelings- og kompetenceudviklingskoncepter for både ledere og medarbejdere med f.eks.

• Fælles tværgående seminarer for de deltagende biblioteker

• Videndelings og sparringstiltag som fx regionale netværksgrupper og virtuelle mødeformer

• Kompetenceudviklingskoncepter som bibliotekerne kan bruge bredt ned i egen organisation

• Processtøtte og indholdselementer fra CB’erne til brug i processen på det enkelte bibliotek

Organisationsforløbet udrulles i alle CB-områder fra 4. kvartal 2018 og ind i 2019 - se mere på projektsiden: https://centralbibliotek.dk/groups/national-indsats-2018-2019-digital-transformation

Formålet med projektet er, at styrke bibliotekernes kompetencer på feltet, styrke bibliotekernes egen fortælling og identitet som en værdifuld aktør i feltet ”den digitale transformation”, men det handler også om at sikre, at det enkelte bibliotek tager ansvar for og ejerskab til digital transformation i egen organisation. Hvis bibliotekerne fortsat skal være troværdige spillere i sikring af borgernes digitale dannelse må de gå forrest med udviklingen af egne tilbud og ikke mindst en digital praksis.

Målet er, at der kan spores en mærkbar effekt i de deltagende bibliotekers digitale kompetencer og ydelser som følge af deltagelse i forløbet.

I løbet af 2018 og 2018 igangsættes yderligere projekter og kompetenceforløb inden for området.

Kontaktpersoner: Oscar Gomez Svendsen, Projektleder, Vejle Bibliotekerne, osgsv@vejlebib.dk tlf. 24 97 15 29 og Lilli Mortensen, Afdelingsleder, Vejle Bibliotekerne, lm@vejlebib.dk tlf. 23 62 41 90

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Kommende arrangementer

14 nov 2018 - 09:00 - 19:00, 15 nov 2018 - 08:30 - 16:00