Oplevelser på de åbne biblioteker

Projekt ”Oplevelser på de åbne biblioteker” arbejder med formidling og inspiration på de åbne biblioteker. Når personalet ikke er til stede i store dele af åbningstiden, medfører det et øget behov for nye spændende måder at formidle bibliotekets mange tilbud mere offensivt.

Projektets formål er at udvikle og teste en række metoder til formidling af bibliotekets tilbud på en mere offensivt og interagerende måde, hvor gæsterne er både modtagere, deltagere og aktører.
Der er aldrig tidligere systematisk udviklet og testet brugerinvolverende aktiviteter på de åbne biblioteker. Under hensyntagen til de åbne bibliotekers vilkår og forcer (bl.a. lange åbningstider og knappe personaleressoucer) udvikles aktiviteterne ud fra præmisserne om max at måtte tage 1 time at producere og koste 250 kr. i materialer.

I udviklingen af aktiviteterne hentes der inspiration indenfor oplevelsesdesign. Følgeforsker Rasmus Grøn fra Aalborg Universitet evaluerer og kvalificerer resultaterne.

Projektets aktiviteter formidles i et ide-katalog med vejledninger til glæde for andre biblioteker og afsluttes med en temadag.

Samarbejdspartnere i projektet:
Aalborg Bibliotekerne (projektejer)
Frederikshavn Kommunes Bibliotekerne
Jammerbugt Bibliotekerne
Vesthimmerlands Biblioteker
Morsø Folkebibliotek
Rebild Bibliotekerne
Følgeforsker Rasmus Grøn - Aalborg Universitet.

Tilknytning

Kommende arrangementer