Regionalt ambassadørnetværk for bibliotekerne i Region Midtjylland

Formål: Denne gruppe er målrettet de lokale ambassadører under Herning Bibliotekerne
Dette er en gruppe, hvor vi i regionen kan diskutere Biblo.dk og sitets kampagner.Tanken bag det lokale ambassadørnetværk er, at vi hjælper hinanden med at få formidlet aktiviteter og kampagner til målgruppen samt sparrer om, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer.

Ansvarsperson for gruppen: Bodil Malthe, som kan kontaktes på bibbm@herning.dk , 30440205

Store ændringer i Bibio

Kære ambassadører!
Der er store ændringer i Biblio. Læs mere her:
Vi har en særlig melding om små forandringer af biblo.dk, som vi mægtig gerne vil dele med alle bibliotekarer, der beskæftiger sig med biblo.dk og dertilhørende kampagner. Så spred endelig denne information vidt og bredt. Alle ambassadører har allerede modtaget den i indbakken, men for at sikre at ingen, der har med Biblo at gøre, misser den, kommer vi også med meldingen her.

Biblos Årsmøde

Har du husket at melde dig til Biblos Årsmøde 2017? Vi har fake news i børnehøjde på programmet, med ekspertoplæg og plads til debat, og så fejrer vi Biblos 1 års fødselsdag. Kom frisk! Det koster ikke noget at deltage. Tilmelding senest 16. maj . Se info om program og tilmelding her

Kursus i børns digitale virkelighed

Har I set dette kursus på centralbibliotek.dk?

Kom helt tæt på børnenes digitale virkelighed: Biblo i praksis
Det sker den 8. maj i Fredericia.

Bliv klogere på din onlinekommunikation med målgruppen tweens og få konkrete tips til, hvordan Biblo kan indgå som formidlingsplatform og værktøj i arbejdet med de større børn i en travl bibliotekshverdag.

Superkræfter- insekternes planet. Husk tilmeldingsfrist 1. februar

Forskningens Døgn 2017: Husk at tilmelde jeres bibliotek til ”Superkræfter – insekternes planet” senest 1. februar!

”Hvem styrer din hjerne?” var det populære tema for Forskningens Døgns skoleprogram i 2016 - og dette års kampagne med fokus på insekternes verden bliver lige så god, der er nemlig de samme gode samarbejdspartnere med fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og KU Science.

Nye medlemmer til kampagne- og SoMe gruppen søges

Kære ambassadører!

Kender I nogen i jeres område, der kunne være interesseret i nedenstående?

Biblos kampagne- og SoMe gruppe søger nye medlemmer. Vær med til en spændende udviklingsopgave sammen med kolleger fra hele landet. Der skal løbende udvikles kampagner og eksterne kommunikation til biblo.dk, og det skal gøre i dialog med biblioteker fra hele landet. I øjeblikket er der tre medlemmer, så der er brug for flere, og nogen af dem må meget gerne komme fra Jylland, så vores erfaringer kan blive inddraget.

Forskningens døgn - grydeklart undervisningsmateriale

Igen i år kommer der noget spændende undervisningsmateriale fra biblo.dk i forbindelse med forskningens døgn. Som noget nyt har biblo.dk lavet et teaserbrev med video, så skolerne kan få besked om tilbuddet i god tid. I Herning skal vi være med igen- vi havde så gode erfaringer med sidste års materiale. Se mere på Biblo Info på bibliotek.dk

Indsend tegninger fra Tegn verden konkurrencen senest 6. december

Tegnekonkurrencen er slut. Nu skal de 20 bedste tegninger publiceres i en lille bog. Region Midt må da gerne være repræsenteret i bogen. Så husk at scanne og sende de 1-3 bedste tegninger fra jeres bibliotek til biblo@roskilde.dk senest 6. december. Kan også sendes i printet version til Roskilde Bibliotek, Att.: Dorthe Hammerich Rasmussen, Biblo.

Bogklubben på biblo.dk

Hej alle! På sidste møde i ambassadørnetværket snakkede vi om at sætte mere fokus på de forskellige grupper i biblo.dk. Hvis vi alle gør det samme over hele landet, vil det generere meget mere aktivitet i grupperne. Jeg håber, I vel være med. Vi starter med bogklubben. Der har været godt gang i bogklubben under Sommerbogen, men siden er interessen dalet. Stine Hoffmeyer, som står for gruppen, har lavet en kort beskrivelse af gruppen og en flyer, som I kan bruge til børnene. Har I fysiske bogklubber, hvor børnene mødes, kan I evt. bruge Biblos bogklub som platform

Tilknytning

Kommende arrangementer