Vejle CB: Læs piger

Denne gruppe er til dig, der gerne vil følge med i projekt ’Læs piger’, som arbejder med at styrke pigers lystlæsning ved at bruge YouTube som formidlingskanal. I gruppen vil du kunne finde nyheder om projektet, oplæg, vejledninger og anbefalinger til hvordan biblioteker kan arbejde med formidling på YouTube.

 

Om projektet

’Læs piger – et læse- og motivationsprojekt’ er et udviklingsprojekt, der med baggrund i læsevaneundersøgelsen ’Børns læsevaner 2017’ skal undersøge, hvordan de 9-14-årige pigers fascination og brug af de sociale medier kan bruges til at styrke deres lystlæsning.

Projektet arbejder konkret med 2 modeller, der skal munde ud i en række videoer på YouTube:
1) etablering af lokale Booktuber-klubber på 9 biblioteker, hvor 12-14-årige piger skal planlægge, filme og redigere videoer om bøger.
2) planlægning af YouTube-videoer, der skal formidle læsning og bøger til målgruppen, i samarbejde med en kendt YouTuber.

 

Projektets omdrejningspunkt er YouTube-kanalen ’Læs piger – booktube for dig, der elsker bøger’, der går i luften i slutningen af 2018.

For flere informationer
kontakt projektleder Marion Tirsgaard, Vejle Bibliotekerne, marti@vejle.dk

 

Projektet løber fra marts 2018 til december 2019 og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker.
Deltagende biblioteker i projektet er: Billund, Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Middelfart, Tønder, Varde, Vejle og Aabenraa.
Projektet samarbejder med Biblo.dk, Stine Reinholt Hansen, Læremiddel.dk · Nationalt Videncenter for læremidler og Henriette Romme Lund, Nationalt Videncenter for LæsningDer er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Kommende arrangementer

Ingen kommende arrangementer

Følgere

Favrskov Bibliotekerne
Odder Bibliotek
Lemvig Bibliotek
Helsingør Kommunes Biblioteker
Kolding Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Billund Bibliotekerne
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Middelfart Bibliotek
Vejen Kommunes Biblioteker
Vejle Bibliotekerne
Assens Bibliotekerne
Pædagogisk Center
Fredericia Bibliotek
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Aabenraa Bibliotekerne
Fredericia Bibliotek
eReolen
Middelfart Bibliotek
Aabenraa Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Kolding Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne