Vejle CB: Læs piger

Denne gruppe er til dig, der gerne vil følge med i projekt ’Læs piger’, som arbejder med at styrke pigers lystlæsning ved at bruge YouTube som formidlingskanal. I gruppen vil du kunne finde nyheder om projektet, oplæg, vejledninger og anbefalinger til hvordan biblioteker kan arbejde med formidling på YouTube.

 

Om projektet

’Læs piger – et læse- og motivationsprojekt’ er et udviklingsprojekt, der med baggrund i læsevaneundersøgelsen ’Børns læsevaner 2017’ skal undersøge, hvordan de 9-14-årige pigers fascination og brug af de sociale medier kan bruges til at styrke deres lystlæsning.

Projektet arbejder konkret med 2 modeller, der skal munde ud i en række videoer på YouTube:
1) etablering af lokale Booktuber-klubber på 9 biblioteker, hvor 12-14-årige piger skal planlægge, filme og redigere videoer om bøger.
2) planlægning af YouTube-videoer, der skal formidle læsning og bøger til målgruppen, i samarbejde med en kendt YouTuber.

 

Projektets omdrejningspunkt er YouTube-kanalen ’Læs piger – booktube for dig, der elsker bøger’, der går i luften i slutningen af 2018.

For flere informationer
kontakt projektleder Marion Tirsgaard, Vejle Bibliotekerne, marti@vejle.dk

 

Projektet løber fra marts 2018 til december 2019 og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker.
Deltagende biblioteker i projektet er: Billund, Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Middelfart, Tønder, Vejle og Aabenraa.
Projektet samarbejder med Biblo.dk, Stine Reinholt Hansen, Læremiddel.dk · Nationalt Videncenter for læremidler og Henriette Romme Lund, Nationalt Videncenter for Læsning


Anna Briand video om yndlingsbøger, læs piger og meetup

I går uploadede YouTuberen Anna Briand den første af 2 videoer, der er en del af projekt Læs piger, på hendes YouTube-kanal. Allerede nu kan vi se en effekt på Læs piger, hvor visningerne af vores videoer er steget markant og antallet af abonnenter er mere end fordoblet.

Se Anna Briands video her
https://www.youtube.com/watch?v=TmAJUnoHIdQ&t=68s

PR materialer til YouTube-kanalen Læs piger - BookTube for dig, der elsker bøger

Nu er der PR materiale klar til at smide på hjemmesider og storskærme, hvis I gerne vil gøre lidt reklame for YouTube-kanalen Læs piger.

På kanalen ligger der lige nu 25 videoer - alle filmet og redigeret af de 12-14-årige piger, der er med i de lokale BookTuberklubber på Middelfart, Fredericia og Vejle Biblioteker.

Vedhæftet er billeder til storskærme og hjemmesider, en gif samt en artikel til hjemmesider, der også kan findes i BPI'en.

Sig endelig til, hvis I har brug for andre formater mm.

Tilknytning

Kommende arrangementer

Ingen kommende arrangementer

Følgere

Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne
Aabenraa Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Aabenraa Bibliotekerne
Hillerød Bibliotekerne
Favrskov Bibliotekerne
Odder Bibliotek
Lemvig Bibliotek
Helsingør Kommunes Biblioteker
Kolding Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Billund Bibliotekerne
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Middelfart Bibliotek
Vejen Kommunes Biblioteker
Vejle Bibliotekerne
Assens Bibliotekerne
Pædagogisk Center
Fredericia Bibliotek
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Aabenraa Bibliotekerne
Fredericia Bibliotek
eReolen
Middelfart Bibliotek
Aabenraa Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Kolding Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne