Biblioteksledermøde CB-region Midtjylland (12-12)

Torsdag, 21. september 2017 - 12:00
Herning

Efteråret nærmer sig og Herning Bibliotekerne inviterer vanen tro til 12-12 møde. Her har du mulighed for at mødes og udveksle nyt med dine chef- og lederkollegaer fra bibliotekerne i regionen. På dette møde sætter vi et strategisk fokus på den spirende maker-kultur, der vokser frem på mange biblioteker. Vi ser nærmere på hvilken værdi maker-kulturen har for biblioteksbranchen.

Invitationen, som du også kan se vedhæftet:

Making - styrkelse af bibliotekerne som rum for kreativitet og innovation

12-12 møde for biblioteksledere i Region Midtjylland

Makerspaces, fablabs, testlabs, hackathons, maker-days osv. osv. Mange af landets biblioteker har etableret eller er i fuld gang med at etablere fysiske maker-laboratorier. Hos andre er der fokus på at udvikle et stærkt ”maker-mindset”, hvor målet er at tage afsæt i borgernes egne innovative ideer og skabertrang.

Maker-bevægelsen ses ikke kun i bibliotekssektoren, men er i stigende grad en integreret del af andre offentlige institutioner, som f.eks. folkeskolerne. Private aktører med store virksomheder i ryggen, byder ligeledes ind med en vifte af forskelligartede laboratorier, hvor iværksætterspirer eller almindelige borgere kan skabe i fællesskab.

På årets 12-12 møde tager vi temperaturen på hele maker-kulturens betydning for biblioteksbranchen. Vi skal blive klogere på – og i fællesskab diskutere værdien af og målet med maker-kulturen for bibliotekerne. Vi gør status på hvad vi vil, og om vi har grebet de muligheder - som maker bevægelsen har åbnet op for - på den bedste måde?

På mødet skal vi at lade os inspirere af og suge ny viden til os fra en række oplægsholdere – både i og udenfor branchen. De sidste navne er ved at falde på plads, men indtil videre kan vi løfte sløret for et par af dem.

Dagen starter helt inde i biblioteks-maskinrummet. Ole Bisbjerg, bibliotekschef for Billund Bibliotek vil - med afsæt i deres projekt ”Leg gennem læring” - give os et bud på en maker-didaktik og på hvilke kompetencer det kræver, at skabe en stærk maker-kultur. Han giver et indblik i hvilken rolle biblioteket i Billund spiller ift. den kommunale maker-strategi.

Flemming Dybbøl, Direktør for Godsbanen (tidl. Kommerciel chef for SmukFest) vil herefter løfte sløret for deres strategiske arbejde med at være rugekasse for iværksættere. Hvordan er det lykkes dem at generere så mange nye CVR numre på Godsbanens mange ”maker” værksteder.

Efter endnu et oplæg kaster vi os ud i en strategisk drøftelse af værdien i og målet med at styrke maker området på de enkelte biblioteker! Spørgsmålene er mange: Er det eksempelvis vigtigt for jeres bibliotek at prioritere det fysiske setup eller handler det om at styrke medarbejdernes maker-mindset? Skal I have fokus på et fysisk output, der kan genereres af en 3D printer eller er målet at være en ”kundskabsarena” for byens borgere?  Er det skolerne, de ”frie” borgere eller iværksætterspirerne, der er jeres primære målgruppe og hvordan spiller eller skal I spille ind i den kommunale strategi på området?

Torsdagen sluttes af med at vi går i ”maker-mode” sammen. Her skal vi i fællesskab skabe nye løsningsforslag til hvordan vi kan udvikle eller styrke making på bibliotekerne.

Fredagens program har vanen tro fokus på styrkelse af det regionale samarbejde mellem bibliotekerne.

Tilknytning

Bibliotekschefer og - ledere i CB-Region Midtjylland

Torsdag, 21. september 2017 to Fredag, 22. september 2017, 12:00 - 12:00

Herning Bibliotek
Østergade 8
7400 Herning,

Vigtigt: Ved tilmelding bedes du også sende en mail til Hanne Blæsbjerg på bibhb@herning.dk, hvor du udfylder vedhæftede skema "Hotel og mad bestilling". Heri angiver du om du overnatter, samt om du deltager i middagen torsdag aften og frokosten fredag eftermiddag. Det er gratis at deltage, men der opkræves et "no-show-gebyr" ved udeblivelse uden afbud senest 48 timer i forvejen.

0,00 kr.

Mandag, 28. august 2017 - 12:00