Roskilde CB Netværk for digitale kontaktpersoner og it-vejledere
Foto: Roskilde Bibliotekerne

Internat 2018 - Digitale Kontaktpersoner og It-vejledere i Roskilde CB-område (Region Sjælland & Bornholm)

Torsdag, 29. november 2018 - 9:30
Vordingborg

Kære digitale kontaktpersoner og it-vejledere! Vi er glade for at kunne invitere jer til et internat fyldt med spændende oplæg og gode muligheder for at styrke relationer og faglig sparring i netværket.


På internatets første dag sætter vi fokus på målgruppen unge og deres digitale vaner og adfærd. Hvilken rolle kan bibliotek og borgerservice spille i digital dannelse og hvordan kan vi fange de unges opmærksomhed og holde fast i dem?

Vi får besøg af Anna fra Frederiksberg Bibliotek, som vil fortælle om indsatsen Digital ung – medborgerskab og dannelse:

”Med et undervisningsforløb, der aktiverer de unge, samt skaber læring og debat, vil Biblioteket Frederiksberg inspirere de unge til digital deltagelse i samfundet. I dialog med de unge, vil vi skabe bevidsthed om, hvordan man er online og derved sikre en større grad af digital dannelse.”


Vi har inviteret journalist Søren Hebsgaard, der har specialiseret sig i teknologifilosofi og teknologisociologi, altså, hvordan teknologien spiller sammen med, hvad vi synes og hvordan vi lever:

”Foredraget “Mig & min SMARTE telefon” er tempofyldt, underholdende og tankevækkende, og tager fat om roden i den digitale udfordringer: Nemlig, hvordan vi vælger, hvad vi skal, når vi pludselig kan alting – hele tiden. Men det er svært for rigtig mange af os. Uanset om vi er unge eller voksne!”


På dag 2 skal vi kigge ind i fremtiden og dykke ned i én af de teknologier, som for alvor har gjort sit indtog de seneste år: augmented reality.

Vi er ved at undersøge, om virksomheden Khora kan føres os gennem en workshop, hvor de introducerer os til og demonstrerer teknologiens forunderlige muligheder:

”Virtual Reality and Augmented Reality are here to stay, and will impact the way the teens of today will live and work tomorrow. Professionals in Sciences, History, Business, Arts, and Technology areas are already using VR and AR to their benefit, and the applications will only keep on multiplying”


Toke og Cecilie fra Herlev Bibliotek kommer og fortæller om erfaringerne fra projekt ”Augmented reality i biblioteket” og vil vise nogle af de prototyper, som er udviklet og testet i projektet:

”Der er potentiale for mange løsninger med augmented reality: 3D-animationer kan visualisere DK5-systemet, børn kan gå på skattejagt mellem reolerne, skiltning kan udfoldes digitalt. Men hvilke løsninger giver mere end en kortvarig "Wauw!"-effekt? Hvilke koncepter tilføjer ny værdi til biblioteksoplevelsen?”


Vi skal selvfølgelig også have en runde med aktuelle input fra de deltagende biblioteker og bruge tid på at styrke relationerne i netværket. Christina fra Kalundborg giver en opdatering på hjælp til mindre it-parate virksomheder, og John fra Lolland vil underholde os med et oplæg om Opmærksomhedstyvene. Vi vil starte arbejdet med at synliggøre kompetencerne i netværket, så vi kan blive bedre til at bruge hinandens viden og erfaringer.


Vi glæder os til at se jer!
Tina & Anne


Målgruppe

Internatet henvender sig til Digitale kontaktpersoner og it-vejledere i Roskildes Centralbiblioteksområde

Det praktiske

Afholdes

Torsdag, 29. november 2018 to Fredag, 30. november 2018, 9:30 - 14:00

Adresse

Holberggård - Gastronomi og Konference
Strandgaardsvej 8
4760 Vordingborg,
Danmark

Tilmelding

Pladser i alt

Ubegrænset

Tilmeldingsfrist

Mandag, 12. november 2018 - 12:00

Deltagere

I alt 16 deltagere

Stevns Bibliotekerne
Lejre Bibliotek & Arkiv
Roskilde Bibliotekerne
Greve Bibliotek
Greve Bibliotek
Roskilde Bibliotekerne
Ringsted Bibliotek
Holbæk Bibliotek
LollandBibliotekerne
Kalundborg Bibliotek
Odsherred Bibliotek Og Kulturhuse
Roskilde Bibliotekerne
Odsherred Bibliotek Og Kulturhuse
Guldborgsund Bibliotekerne
Roskilde Bibliotekerne