Pejlemærker for fremtidens folkebibliotek - Fælles strategidag for biblioteksmedarbejdere
Foto: Roskilde Bibliotekerne

Biblioteket i den kommunale virkelighed - Fælles strategidag for biblioteksmedarbejdere

Tirsdag, 5. september 2017 - 10:00
Vejle

Centralbibliotekerne afholder en fælles strategidag for alle landets biblioteksmedarbejdere. Vi sætter fokus på biblioteket i den kommunale virkelighed. Dels ser vi på kulturledelse fra medarbejderperspektivet. Dels sætter vi fokus på biblioteket i den kommunale dagsorden, bl.a. med henblik på at undersøge, hvordan biblioteket og dets medarbejdere kan spille en strategisk rolle i samarbejder på tværs af kommunen.

Det overordnede afsæt for dagen er en undersøgelse af: Hvad er strategi? Hvordan arbejder man med strategier? Hvilken betydning har medarbejderne for strategien – ikke mindst når strategien skal omsættes til virkelighed?

Oplægsholderne er:
Tine Vind, Enhedschef, Slots- og Kulturstyrelsen:
Styrelsens perspektiv på årets tema: “Biblioteket i den kommunale virkelighed”.

Søren Friis Møller, pædagogisk udviklingsleder ved Den Danske Filmskole, phd. og ekstern lektor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS:
"Kulturledelse fra et medarbejderperspektiv”.

Søren har forsket i kulturledelse og har et stort kendskab til bibliotekssektoren. Han vil med afsæt i begrebet kulturledelse, tale om, hvordan man som medarbejder, dels gør sig “spilbar” i forhold til bibliotekets strategi, og dels bliver en strategisk aktør i forhold til bibliotekets kommunale samarbejder.

Henrik Kolind, Kommunaldirektør i Roskilde og Formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark
Hvor er biblioteket i den kommunale dagsorden?

De tre oplæg vil være udgangspunkt for to timers workshop, hvor I selv prøver at arbejde med de strategiske begreber.

Vi slutter dagen af med en inspirerende samtale mellem Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge og tidligere kunstnerisk direktør på Roskilde Festivalen og Mette Høxbro, bibliotekschef på Vejle Bibliotekerne.
De to skal tale om motivation, engagement, korpsånd og strategi.

_______________________________

Konferencen er arrangeret af de seks Centralbiblioteker i fællesskab, og den henvender sig til alle medarbejdere i folkebibliotekerne. Konferencen er udover de strategiske input også en lejlighed til at møde kollegaer på tværs af landet. Der blive arrangeret fælles transport fra Vejle Station, og dagen afsluttes med et tilbud om at spise middag i fællesskab. Middagen er inkluderet i de 775,-, som konferencen koster.

Tilmelding til middag og bustransport:
Tilmelding til konferencen er bindende, og foregår her på siden senest d.22. august 2017.
OBS: I skal samtidig med tilmelding sende en mail til Judith Benz TherkelsenJBT@vejlebib.dk, hvor I skriver, om I ønsker at deltage i middagen kl.18 og om I ønsker at kører med den fælles bus til og fra Vejle station kl. ca.9.40 og 20.00. Toget nordfra ankommer kl. 9.26 og syd/østfra 9.27.

Spørgsmål til dagen og det faglige indhold kan rettes til de 6 tovholdere:

Gentofte: Jeanne Nørreskov Karup, jnka@gentofte.dk
Odense: Nina Thorsted Petersen, ntp@odense.dk
Vejle: Judith Benz Therkelsen, JBT@vejlebib.dk
Aalborg: Anne Mette Pedersen, annemette.pedersen@aalborg.dk
Herning: Lene Schrøder,  bible@herning.dk
Roskilde: Christine Bruun, christinebru@roskilde.dk

Konferencen henvender sig til medarbejdere fra alle faggrupper i folkebibliotekerne.

Tirsdag, 5. september 2017 - 10:00 - 20:00

Munkebjerg Hotel
Munkebjergvej 125
7100 Vejle,

Konferencen er inkl. fuld forplejning. Der vil være mulighed for bustransport fra Vejle Banegård kl.9.30 til Munkebjerg Hotel og retur efter middagen kl.20.00. Busserne har skilte i forruden, så du kan finde den rette bus.

775,00 kr.

Fredag, 1. september 2017 - 10:00