Billedstrøm konference
Foto: Festivalen Billedstrøm

Billedstrøm konference 2019 (Køge)

Torsdag, 26. september 2019 - 9:00
Køge

Konference for dig, der arbejder med pædagogik, kunst- og / eller litteraturformidling til børn.

Hvad kan billeder og visuelle fortællinger?

I mødet mellem børn og billeder opstår der undren og der sker en læring, en sproglig såvel som en social udvikling og billederne fører til nye erkendelser. Mødet mellem børn og billeder er omdrejningspunktet for konferencen, som vi vil nærme os fra forskellige indfaldsvinkler, bl.a. ved at bygge bro mellem fagligheder og inspirere hinanden på tværs af vores praksisser.

Til Billedstrøm Konference skabes et tværfagligt fællesskab og en ramme for, hvordan billeder og visuelle fortællinger kan blive en betydningsfuld del i børns hverdag.

Hvad er der på programmet?

Steen Nepper Larsen, lektor i Uddannelsesvidenskab på Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU:

At tænke og sanse verden intenst: Vi har så travlt med målstyring og læringsstrategier i de danske daginstitutioner. Dette foredrag skal handle om noget helt andet. Hvad der sker, når børn får mulighed for at møde kunstens værker? Hvad gør æstetiske læreprocesser ved krop, tænkning og sprog? Hvorfor er det vigtig at sanse og tænke verden intenst allerede i en ung alder?

Merete Cornét Sørensen, Docent - Ph.d., Center for Pædagogik ved Professionshøjskolen Absalon:

Hvordan sammentænker man kunst og didaktik i praksis, og kombinerer det oplevelses og læringsmæssige potentiale der ligger heri? Med udgangspunkt i interaktive kunstmøders betydning for børns læring og dannelse, taler Merete Cornét Sørensen om nye partnerskabsformer og didaktisk praksis, med konkrete eksempler fra felten, herunder Statens Kunstfonds Huskunstnerordning.

Tea Bendix, billedbogskunstner med baggrund fra Designskolen Kolding, og huskunstner til Billedstrøm festivalen 2019:

Som en del af samtalen med Merete Cornét Sørensen fortæller Tea Bendix om hvordan man fra et kunstnerperspektiv skaber et ligeværdig rum, hvor man udforsker kunsten sammen med børnene.

Caroline Schaffalitzky de Muckadell, Lektor i filosofi, SDU:

Hvordan går vi fra idealer til didaktiske greb, og skaber en reel dialog i mødet mellem børn og kunst? Caroline Schaffalitzky de Muckadell tager udgangspunkt i hvordan vi får realiseret det dialogiske potentiale der findes i børns møde med kunst. Fra et filosofisk og didaktisk perspektiv tager Caroline Schaffalitzky de Muckadell udgangspunkt i autentiske spørgsmål for børn om kunst, og præsenterer en værktøjskasse der er aktuel for det pædagogiske, så vel som det litteratur og kunstfaglige område.

M/S BIBIANA v. CEO og curator ved BIBIANA Danmark, Janne Bech:

Hvordan skaber man sanselige og utraditionelle formidlingsrammer for børns kunstmøder?

Cecilia Westerberg, kunstner og kurrator:

Cecilia Westerberg er uddannet ved Chelsea College of Art & design og har udstillet i ind- og udland. Med det stedspecifike og narrativitet som omdrejningspungt, er Cecilia Westerberg facineret af tid som koncept, og tager dette med ind i sit kunstnersiske arbejde. Lige nu er Cecilia Westerberg aktuel med udstillingen Alkymistens Laboratorium, en sanseudstilling til børn. At skabe kunst til børn er ikke ens med at gå på kompromis med kunstnen, meget mere af det vil Cecilia tale om til Billedstrøm Konference.

Stian Hole, norsk billedbogskunstner:

Stian Hole er kendt for sine tænksomme og helt særlige billedbøger, der med nye visuelle teknikker og udtryk, iscenesætter svære og komplicerede følelser. Stian Holes universer er sanselige og hans billedsprog sætter nye standarder for hvad billedet kan, når det beskriver børns (og voksnes) følelsesliv. Stian Hole mødes til samtale om hvordan man skaber visuelle universer, og hvordan man kan udfordre billedbogsmediet med at lege med det sanselige og digitale, for at udfordre børns visuelel kompetencer og dannesle.

Signe Kjær, illustartor:

Signe Kjær er børnebogsillustrator er er optaget af at skabe sanselige universer til børn. Signe Kjær arbejder både med udgansgpungt i gamle trykketeknikker og det digitale. Signe mødes til samtale om hvordan man skaber visuelle universer, og hvordan man kan udfordre billedbogsmediet med at lege med det sanselige og digitale, for at udfordre børns visuelel kompetencer og dannesle.

Hvor foregår konferencen?

Konferencen starter på Tapperiet på Køge havn, hvorefter vi bevæger os ud på en billedfilosofisk vandring (ca. 1,5 km.), mod Billedstrøm festivalen og dagens afsluttende oplæg. På vejen stopper vi ved kunstskibet M/S Bibiana, og dykker ned i en dybhavsudstilling af Veronika Klimová, og et oplæg om at skabe sanseudstillinger til børn.

Billeder i massevis

Konferencen er en del af Billedstrøm – en festival for visuelle fortællinger, som foregår i Køge Bymidte fra den 26. til 28. september.

Festivalens fulde program kommer på gaden den 14. august, men hold allerede nu øje med vores hjemmeside eller følg os på Facebook

Billedstrøms konference arrangeres af KøgeBibliotekerne i samarbejde med dagtilbudsområdet i Køge Kommune og KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Med i prisen er selvfølgelig en god forplejning under konferencen.

Tøv ej, hvis du har spørgsmål til konferencen, men skriv til Sophie Fuglesang: sophie.fuglesang@koege.dk

Ingen har postet indhold endnu.

Målgruppe

Konferencen henvender sig til fagprofessionelle der arbejder med børn, kulturformidling, visualitet, litteratur eller pædagogik.

Det praktiske

Afholdes

Torsdag, 26. september 2019 - 9:00 - 15:30

Kontaktperson

Adresse

Tapperiet
Søndre Badevej 1
4600 Køge,
Danmark

Tilmelding

Pris

1.300,00 kr.

Pladser i alt

Ubegrænset

Tilmeldingsfrist

Mandag, 16. september 2019 - 12:00