DEBATTER, DER BATTER – nye vinkler på litterære arrangementer og det levende folkebibliotek.

Tirsdag, 7. maj 2019 - 9:30
Odense

Hvad sker der, når bibliotekerne inviterer brugerne aktivt med i arrangementer? Hvordan kan vi bruge debat som et instrument til at gøre biblioteket mere udfordrende? Kan og skal litteraturen formidles gennem diskussioner og debatter? Kunne man overveje at indføre ’norske tilstande’ i Danmark og få skrevet debatskabende aktiviteter ind i en eventuel ny bibliotekslov?

Med afsæt i Styrelsesprojektet Litteraturvinkler sætter konferencen fokus på fremtidens bibliotek, når det gælder brugerinddragende og debatskabende arrangementer.
Projektet har afprøvet forskellige former for brugerinddragelse op til og under de enkelte arrangementer, samt leget med arrangementsformen.

På konferencen bliver du præsenteret for nye måder at arbejde med litteraturformidling på, og du får inspiration til at arbejde med den debatskabende form.

Forfatterne Stine Pilgaard og Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om, hvordan biblioteket og forfattere kan arbejde sammen om at gøre litteraturformidlingen mere levende og debatterende.

Konferencen præsenterer dig for det debatskabende initiativ Frirummet uden for bibliotekets rammer, og indbudte debattører - blandt andre Michel Steen- Hansen fra Danmarks Biblioteksforening - sætter fokus på, om det debatterende folkebibliotek skal være en del af en ny bibliotekslov. Hvad vil det betyde for faget? Og hvilke bibliotekariske udfordringer giver det?

Kort sagt; du får redskaber og inspiration til, hvordan du får den debatskabende og brugerinvolverende samtale i gang på dit bibliotek.

Helt i projektets ånd veksler dagen mellem oplæg, debatter ved bordene og i plenum.

Der er program kl. 10-15.45, og vi byder på morgenmad fra kl. 9.30. Senere på dagen serveres frokost, samt kaffe og kage.
En detaljeret beskrivelse af dagens program ses under vedhæftninger.

Konferencen er støttet af Slots- og kulturstyrelsen.

Facebookgruppe og PP

Vi kan bruge denne facebookgruppe 'Debatter, der batter - Litteraturvinkler' (https://www.facebook.com/groups/1653872021371212/) til erfaringsudveksling, så skriv endelig løs og del meget gerne jeres debaterfaringer med os andre. Der kommer PP her på siden fra flere oplægsholdere i næste uge.

Idébank

Tak for en super god og brugbar konference i går. Jeg savnede dog lidt mere konkret idéudveksling, jeg kunne fornemme en del allerede arbejder på nogle spændende tiltag- er det mon muligt der kan blive oprettet en idebank/ facebookside, elelr andet hvor vi kan dele og inspirere hinanden?

Biblioteksansatte, der arbejder med arrangementer.
Biblioteksledere og andre med interesse for bibliotekspolitik.

Tirsdag, 7. maj 2019 - 9:30 - 16:00

Nordatlantisk Hus
Nordatlantisk Promenade 1
5000 Odense,

Er du vegetar, så send en mail til Stine Lindbjerg Kjær på stlk@odense.dk.

550,00 kr.

Pladser i alt