Evalueringskonference: Læseløft for de 10 til 13-årige - med frivillige i skoler og biblioteker

Tirsdag, 9. oktober 2018 - 9:15
Middelfart

Udviklingsprojektet ”Læseløft for de 10 til 13-årige med frivillige i skoler og biblioteker” inviterer til evalueringskonference. Projektet gennemføres af folkebiblioteker og skoler i Frederikssund, Egedal og Herlev Kommuner.

Det er velkendt for de fleste biblioteker i Danmark at samarbejde med frivillige om forskellige typer af opgaver i bibliotekerne. Det er dog første gang, biblioteker og skoler går sammen for at afprøve og udbyde forskellige modeller for, hvordan bibliotekerne kan understøtte skolernes arbejde på læseområdet – ved hjælp af frivillige på bibliotekerne i fritiden (Egedal og Frederikssund) og i skolen i skoletiden (Herlev).

På denne konference kan du høre om udfordringer i arbejdet og om resultaterne af de to års udviklingsarbejde.

Evalueringen af projektet viser, at der er mange potentialer i at involvere frivillige, og der er helt konkrete målelige positive resultater af børns læseløft i projektperioden. Samtidig viser projektet også, at læsestunderne én-til-én med en frivillig har været både hyggelige, men også effektive og haft stor betydning for børnenes motivation og læselyst.

Konferencen er åbne for alle interesserede i skoler, folkebiblioteker og forvaltninger, og ment som en inspiration til alle jer, der vil gøre en forskel for børns læselyst ved at samarbejde med frivillige om det.

Her kan du også hente ideer til, hvordan man skaber begejstring og opbakning fra både børnene, forældrene, de frivillige og lærerne, og hvad der skal til for at klæde de frivillige på, og hvad der skal til for at få dem til at blive… Med inspiration fra både Nordsjælland, Holland og Sverige.

Læs mere og se det fulde program i vedhæftede invitation.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tirsdag, 9. oktober 2018 - 9:15 - 16:00

Kulturøen
Havnegade 6
5500 Middelfart,

Tilmelding skal ske til Tine Lindgreen på mail tlind@frederikssund.dk med oplysning om navn, email-adresse, stilling, ansættelsessted samt EAN nummer til
elektronisk fakturering.
Regning fremsendes efter afholdt konference.

600,00 kr.

Pladser i alt