Nyindretning og digital livsstil

Tirsdag, 12. juni 2012 - 9:30
Vejle

Biblioketeket som by- og oplevelsesrum, de digitale indfødte og nye roller for kulturformidlingen.

 

Vi sætter fokus på de nyeste tendenser inden for det fysiske rum, lige fra indretning af kontorer til studiestemning samt møde- oplevelsesrum.  Nye generationer som de digitale indfødte udfordrer bibliotekets traditionelle rolle som kulturformidler. Hør om rolleskift fra konsument/producent til medinddragelse og skabelse af nye meningsfulde fællesskaber. 

 

Målgruppe: Ledere, mellemledere, kommunikationsmedarbejdere og bibliotekarer, der arbejder med indretning og kulturformidling 

 

Program

Kl. 9.30-10.00 Kaffe, te, brød

 

Kl. 10.00-10.10 Velkomst

 

Kl. 10.10 – 11.00

Best practice inden for indretning af studiepladser, læringssteder og kontorer.

Hvordan imødekommer bibliotekerne brugernes stigende behov for studiepladser? Hvordan iscenesættes læring, fordybelse og muligheder for gruppearbejde? 

Hør også om fremtidens inspirerende kontorer, der fremmer motivation og arbejdsglæde og samtidig afspejler projektorienterede arbejdsopgaver, midlertidige fællesskaber og behov for fleksible møderum.

 

Rosan Bosch har arbejdet professionelt med kunst, design og arkitektur i mange år og er kendt for sine banebrydende ideer. Fra 2001 – 2010 var Rosan Bosch medstifter og partner i kunst-og designvirksomheden Bosch & Fjord.  I dag har hun firmaet www.rosanbosch.com

 

Kl. 11.00 - 11.10 Pause

 

Kl. 11.10 – 12.15

Biblioteket som by- og oplevelsesrum.  
Med afsæt i bogen: Biblioteket i byudviklingen. Oplevelse, kreativitet og inspiration tager Casper Hvenegaard Rasmussen os med på en rejse gennem de mest nyskabende biblioteker, hvor der er sat fokus på biblioteket som et byrum, et inkluderende rum med studiestemning, attraktive opholds- og mødesteder samt muligheder for oplevelser og deltagelse. 

 Casper Hvenegaard Rasmussen er cand. mag. i Kultur og Formidling, dr. art i Dokumentationsvidenskab og lektor i Innovativ Biblioteksudvikling på Det Informationsvidenskabelige Akademi. Han har forsket i folkebiblioteker med afsæt i kulturpolitiske og kulturteoretiske problemstillinger, skrevet flere bøger herom og har desuden fungeret som rådgiver for nye biblioteksbyggerier.

 

Kl. 12.15 - 13.00 Frokost

 

Kl. 13.00 – 14.00

Udfordringerne fra de digitale indfødte.

Hvorfor deler mennesker et billede af deres aftensmad på Facebook? Det foredrag som begynder med et meget simpelt spørgsmål, ender med at give en forståelse af den måde mennesker bruger internettet på  - i dag og i den nærmeste fremtid. Internettet er nemlig ved at ændre karakter fra et informationssamfund til en identitetsøkonomi - og i den kan man ikke forstå vores handlinger online uden at forstå vores psykologiske motiver. Tag med internetpsykolog, Anders Colding-Jørgensen, på en guidet tur ind i Facebookbrugernes hjerner i et underholdende og oplysende foredrag, som giver tilhørerne det helt store perspektiv på vores små hverdagshandlinger på nettet. Foredraget handler ikke om teknologi, men giver nye og spændende psykologiske perspektiver på den teknologi, stadigt flere af os bruger hver eneste dag.

Anders Colding-Jørgensen er internetpsykolog (cand.psych.) og tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning. Han er desuden ekstern lektor i medievidenskab, på IT Universitetet og en populær foredragsholder. Han blogger på virkeligheden.dk, hvor du kan følge med i hans tanker om internet, psykologi og fremtiden.

 

Kl. 14.00- 14.15 Kaffepause

 

14.15 -15.45

Nye roller for kulturformidlingen

De digitale indfødte udfordrer bibliotekernes traditionelle rolle som kulturformidler. Hør om rolleskift fra konsument/producent til medinddragelse og skabelse af nye meningsfulde fællesskaber. 

Via en række eksempler fra praksis vil Peter Hanke inspirere til at biblioteket som kulturinstitution kan blive en afgørende katalysator for identitetsdannelse og en værdifuld aktør i skabelsen af intellektuel vækst.

 

Peter Hanke er uddannet dirigent og arbejder som leder og producent i dansk kulturliv. Som ekstern lektor på Københavns Unversitet og Associate Fellow ved Oxford University har han udforsket sammenhænge mellem kunst, lederskab og praksis.  Han har firmaet Exart Performances og er forfatter til Kulturens skjulte styrker, 2010

 

15.45 Farvel og tak

 

Ingen har postet indhold endnu.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Målgruppe

Målgruppe: Ledere, mellemledere, kommunikationsmedarbejdere og bibliotekarer, der arbejder med indretning og kulturformidling

Det praktiske

Afholdes

Tirsdag, 12. juni 2012 - 9:30 - 15:45

Underviser

Kontaktperson

Adresse

Vejle Bibliotek (Salen)
Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle,
Danmark

Bemærkninger

Tilmelding

Pris

975,00 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag, 30. maj 2012 - 11:00

Deltagere

I alt 35 deltagere

Infocenter Struer
Vejle Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Hvidovre Bibliotekerne
Skive Bibliotek
Viborg Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Esbjerg Kommunes Biblioteker
Favrskov Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Mariagerfjord Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Høje-Taastrup Kommunes Biblioteker
Norddjurs Biblioteker
Hjørring Bibliotekerne
Rebild Kommunes Biblioteker
Horsens Bibliotek
Horsens Bibliotek