Skole- og folkebibliotek i digital tango

Torsdag, 27. september 2012 - 9:00
Nyborg

Kom til inspirerende konference om skolebibliotekernes og folkebibliotekernes samarbejdsmuligheder inden for leg, læring, kreativitet og pædagogik i en digitaliseret verden.

Ramt af den digitale bølge
Det er svært at komme uden om det. Den digitale bølge har ramt både biblioteksrum og klasseværelser, og børn og unge i dag er stærkere på det digitale område end nogensinde før - også nogle gange stærkere, end vi selv er!

Men er dette nødvendigvis et problem? Og hvad sker der egentlig, hvis man tager tyren ved hornene og sætter 7. til 9. klasses elever til at undervise unge og ældre medborgere i digitale medier på biblioteket?

Eller når skole og bibliotek går sammen om at give elever muligheden for at udvikle computerspil sammen med andre børn i samme båd?

Svarene er på vej
På Odense Centralbibliotek, Højby Skole og Holluf Pile Skole er vi i fuld gang med at finde svarene på ovenstående spørgsmål gennem vores aktuelle samarbejdsprojekter "BIBSPIL" og "Aktivt medborgerskab i øjenhøjde". Vi udforsker også det gode samarbejde mellem skole- og folkebibliotek og fordelene ved det integrerede bibliotek.

Vi har sat projekterne i verden for at finde ud af, hvordan skole- og folkebiblioteket kan tage det bedste fra hver sin verden og sammen udvikle tilbud for børn og unge, som understøtter de digitale kompetencer og evner, som børnene og de unge i forvejen har giver børn og unge en reel oplevelse af, at deres viden kommer andre til gode skaber glade og motiverede børn og unge er med til at starte en identitetsskabende udvikling hos børn og unge med fokus på det at være medborger i et lokalsamfund.

Bliv inspireret
Hvis du har lyst til at høre om vores erfaringer, blive inspireret af aktuelle kompetente oplægsholdere og møde projektmagerne, kan du komme til Nyborg Strand den 27. september og deltage i konferencen.

SE KONFERENCEPROGRAM OG TILMELD DIG PÅ odensebib.dk/konference.

Tilknytning

Konferencen henvender sig primært til skolebibliotekarer, folkebibliotekarer, konsulenter og andre med interesse for kombibiblioteker og bibliotekernes digitaliseringsopgave.

Torsdag, 27. september 2012 - 9:00 - 15:40

Underviser

7 oplægsholdere, heriblandt Tim Rylands, som er inspirational learning adventurer og Lars Qvortrup, professor på Aalborg Universitet.

Hotel Nyborg Strand
Østerøvej 2