Åben Undervisning: Fire didaktiske modeller (3. møde)

Fredag, 2. november 2012 - 9:30
Ringsted

Roskilde Centralbibliotek har på baggrund af efterspørgsel fra Erfa-netværket for Undervisning udviklet et åbent undervisningskoncept, hvor man over fire gange kan få indblik i forskellige didaktiske modeller og være med til at diskutere dem op i mod den læring vi i biblioteksvæsenet målretter brugere, kollegaer, ledere mfl.

Åben Undervisning er altså et længerevarende forløb, der giver mulighed for at dykke dybere ned i og diskutere didaktiske principper, således at en mere grundlæggende læringsforståelse kan ligge til grund for tilrettelægning af undervisning og formidling i biblioteksvæsenet.

Samtidig er Åben Undervisning er Erfa-netværksmøder i klassisk forstand, hvor man videndeler og diskuterer faglige problematikker.

Det er helt op til dig som deltager at vurdere hvad du har behov for og hvor mange møder du vil være en del af?

Konceptet går i sin enkelhed ud på at der over fire Erfa-netværksmøder introduceres til 4 forskellige didaktiske modeller. Modellerne diskuteres op i mod bibliotekets undervisning og formidling og er på den måde med til at højne de pædagogiske kompetencer i vores fag.

Som deltager er det muligt at komme til udvalgte eller alle fire møder. Undervisningen planlægges således at det er muligt at indgå i et fuldt forløb med lektier i mellem møderne, men det er også muligt at betragte de enkelte møder som klassiske Erfa-netværksmøder.

Datoerne er:

• 11. september i Roskilde
  • 11. oktober i Ringsted
  • 2. november i Ringsted
  • 20. november i Roskilde

Underviser er Underviser er Henrik Steen Jensen, uddannet Bibliotekar DB og Master i IKT & Læring og har siden 2005 arbejdet ved Nykøbing Falster Centralbibliotek / Guldborgsund-bibliotekerne med bl.a. planlægning og afvikling af kurser for kolleger og borgere. Henrik deltager i bestyrelsesarbejdet for Bibliotekarforbundets Faggruppe for biblioteksunderstøttet læring (FaBuLær), ligesom han også er del af LærMere om it-netværket samt Roskilde CBs netværk for digitale kontaktpersoner.

Undervisningsprogram og evt. tekster sendes til deltagerne på de enkelte møder.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Alle med interesse for undervisning

Fredag, 2. november 2012 - 9:30 - 12:30

Ringsted Bibliotek