Får dine kursister nok ud af din IT-undervisning?

Torsdag, 25. april 2013 - 8:30
Aalborg

Vi giver en introduktion til en anderledes metode til IT-undervisning - Herskins metode.

Kort fortalt går metoden ud på at tage udgangspunkt i brugerens situation. Den er med til at sikre brugeren overblik, tryghed og forståelse for opgaven.
Et centralt begreb er “less is more”, som bl.a. betyder at detaljer og udenadslære er fjernet fra undervisningen.

Selvom metoden anvendes til IT-undervisning, bruges der ikke PC eller projektor i selve undervisningen. I stedet benyttes eksempler og visualiseringer (simple tegninger).
Når brugeren selv skal arbejde, får han udleveret navigationssedler (huskelister), som indeholder præcist de detaljer, som er nødvendige for at løse en given opgave.
Disse sedler - kombineret med overblikket - er med til at gøre brugeren selvhjulpen og giver ham mod til at arbejde videre på egen hånd.

Selv om metoden især er anvendelig til holdundervisning, kan elementerne også bruges i en 1-1 situation.

Kurset afsluttes med en præsentation af undervisningsmaterialer om mange forskellige IT-emner. Materialerne kan være et godt udgangspunkt for planlægning af et kursus.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Alle der arbejder med vejledning eller undervisning i IT

Torsdag, 25. april 2013 - 8:30 - 12:30

Gitte Nielsen og Claus Evertsen