Fra indsats til resultat - og fra resultat til effekt

Torsdag, 29. oktober 2015 - 9:30
Vejle

To dages introduktion til dokumentations- og evalueringsværktøjet BibDok -

Vi sætter mange spændende indsatser og projekter i gang på bibliotekerne og vi er rigtig gode til at dokumentere resultaterne. Nogle gange passer indsatserne med strategien, andre gange går vi i gang fordi en eller flere brænder for lige netop den indsats. Ofte kan vi levere tal og statistikker, der fortæller om gode resultater af indsatser og projekter. Andre gange kan det være en udfordring at forklare, hvad effekterne er af de gode indsatser.

Det er her BibDok metoden kommer ind i billedet. BibDok er et værktøj til at blive bedre til at kigge på indsatser og projekter i forhold til resultater og effekter. BibDok handler bl.a. om at se på antagelserne bag vores forventninger om en given indsats resultat. BibDok egner sig godt til at spejle indsatser og projekter i strategien, enten kommunens eller bibliotekets egen strategi. Metoden er udviklet specielt til bibliotekerne og vores behov for at dokumentere værdi (som ikke altid er kvantitativ) og skabe sammenhæng mellem strategi og hverdag.

Forløbet strækker sig over to dage:
Dag 1: 29. oktober: Undervisning i metoden ved Forsknings- og udviklingskonsulent Lotte Trangbæk, Metropol 9.30-15.30
Dag 2: 20. november: Du prøver modellen af og blive dus med begreberne - under kyndig vejledning fra erfarne BibDok konsulenter. 9.30-13.30

De to dage henvender sig til både medarbejdere og ledere. Der er fokus på at prioritere, argumentere og dokumentere indsatser og projekter. Det er en stor fordel, hvis der deltager to fra samme bibliotek, hvoraf den ene med fordel kan have en lederrolle. Deltagerne medbringer en indsats eller et projekt fra eget bibliotek, som de kan arbejde med i løbet af de to dage. Der kommer mere information om dette efter tilmelding.

Lotte Trangbæk er forsknings- og udviklingskonsulent ved Metropol og har været med under udviklingen af BibDok metodeværktøjet. På andendagen får du hjælp og sparring af BibDok konsulenterne bibliotekar Judith Benz Therkelsen og udviklingskonsulent Stefan Nüchel fra Vejle Bibliotekerne.

Du melder dig til begge dage når du tilmelder dig på denne side.

Torsdag, 29. oktober 2015 - 9:30 - 15:30
Fredag, 20. november 2015 - 9:30 - 13:30