Klassisk musik – hvad sker der?

Tirsdag, 14. maj 2019 - 9:00
Hellerup

Pianist og P2-vært Mathias Hammer stiller igen skarpt på trends og tendenser inden for den klassiske musik.

Hvilke komponister og stilarter er tidens foretrukne? Hvilke musikere og dirigenter er indspilningsaktuelle med lytteværdige optagelser?

Alle – musiknørder såvel som ”ikke-indviede” – kan være med, når Mathias Hammer først præsenterer en række musikalske værker fra forskellige tidsepoker, der alle appellerer til moderne lyttere og besvarer spørgsmål som: Hvem var komponisten bag? Hvorfor lyder de, som de gør? Hvorfor kommunikerer de til moderne mennesker? Hvad skal vi lytte efter?

Med udgangspunkt i den hørte musik fremhæves herefter en række tendenser, der præger det klassiske musikliv netop nu: Hvem er bare overlegen? Hvem har noget nyt at byde på? Hvorfor udvikler fortolkningen af den gamle musik sig stadig?

Undervejs vil der være mulighed for debat, meningsudveksling og opklarende spørgsmål. Der vil være masser af musik – både indspilninger og demonstration fra klaveret. Desuden vil der være risiko for en fællessang.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Kurset henvender sig til alle biblioteksansatte med interesse for (klassisk) musik. Forhåndsviden er ikke påkrævet.

Tirsdag, 14. maj 2019 - 9:00 - 13:00

Gentofte Hovedbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Alle 6
2900 Hellerup,

Halvdagskursus. Der serveres morgenbrød og frokost. Prisen dækker udelukkende forplejning. Der vil blive faktureret for den reelle udgift, hvorfor der kan blive opkrævet et lavere beløb end angivet.

200,00 kr.

Pladser i alt