Foto: Roskilde Bibliotekerne

Fortsætterkursus i højtlæsningsteknik (Næstved)

Onsdag, 27. november 2019 - 9:00
Næstved

I dette fortsætterkursus i højtlæsningsteknik tager vi skridtet videre fra teori og afprøvning af værktøjer til et øget fokus på højtlæsning i praksis. Du kan se beskrivelsen af det første kursus i højtlæsningsteknik her.

Vi tager udgangspunkt i deltagernes egne udvalgte tekster, som vi vil arbejde med i dybden. Både på tomandshånd og i grupper. Du vil få konkret sparring og feedback og mulighed for at arbejde videre med tekstenerne, for så igen at få yderligere mulighed for at afprøve højtlæsningen. 

På kurset vil der være mulighed for at arbejde mere specifikt med dét, som du finder udfordrende, og gennem gentagende øvelser at præcisere og mærke, hvor og hvordan du kan sætte ind.

Desuden vil vi så vidt muligt arbejde med højtlæsning i forskellige rum og settings, for på den måde at tydeliggøre hvad de forskellige situationer kræver af oplæseren, for klart og effektfuldt at trænge igennem med sin oplæsning. I den forbindelse også en lidt grundigere introduktion til at bruge både håndholdt mikrofon og microporter. 

På kursusdagen skal du medbringe 2-3 tekster udskrevet på papir i tre eksemplarer, så der kan noteres og understreges. Gerne tekster med stor forskellighed - men som også har en personlig interesse. Desuden gerne en tekst/genre som du finder særligt udfordrende eller vanskelig at få vakt til live. 

For både nye og tidligere deltagere vil der forud for dette kursus blive afholdt et webinar, hvor værktøjerne og de grundlæggende principper bliver gennemgået. 

Kurset afholdes ved Jesper Dupont, teaterinstruktør, skuespiller, indlæser og underviser.


Dato for forberedende webinar i højtlæsningsteknik

Kære deltagere

Som skrevet vil der blive afholdt et webinar, hvor der vil være en gennemgang af værktøjer og de grundlæggende principper.

Datoen for dette kursus bliver torsdag d. 21. november klokken 9.00. Webinaret vil blive optaget, hvilket betyder at du ikke er forpligtet til at se det på afholdelsestidspunktet. I vil få et link til webinaret tilsendt pr. mail et par dage før.

Tilknytning

Målgruppe

Biblioteksformidlere som har erfaring med højtlæsning overfor voksne brugere

 

Det praktiske

Afholdes

Onsdag, 27. november 2019 - 9:00 - 16:00

Underviser

Ansvarlig

Adresse

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved,
Danmark

Tilmelding

Pris

200,00 kr.

Pladser i alt

12

Ledige pladser

1

Tilmeldingsfrist

Onsdag, 13. november 2019 - 12:00

Deltagere

I alt 11 deltagere

Stevns Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Svendborg Bibliotek
Assens Bibliotekerne
Næstved Bibliotek Og Borgerservice