Foto: KL7

Kursus i nyt undervisningsmateriale vedr. IT-sikkerhed til seniorer - Gentofte

Mandag, 16. september 2019 - 9:00
Hellerup

Digitaliseringsstyrelsen er ved at udvikle et nyt undervisningsmateriale til seniorer 60+ om it-sikkerhed. Undervisningsmaterialet bliver bliver gratis tilgængeligt for biblioteker landet over til efteråret. Lanceringen sker i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, hvor der desuden er planlagt en landsdækkende informationskampagne om online svindel.

Formålet med undervisningsmaterialet er, at færre seniorer 60+ bliver udsat for tricktyve, der franarrer dem deres personlige oplysninger som fx NemID og kortoplysninger. Materialet består af fire temaer: Phishing og fuphenvendelser, kodeord og login, sikker nethandel samt opdatering af mobil og computer.

For at sikre størst mulig udbredelse af undervisningsmaterialet tilbyder Digitaliseringsstyrelsen et lynkursus i materialet til alle potentielle undervisere på bibliotekerne. Her bliver du klædt grundigt på til at udbrede materialet, rekruttere deltagere og undervise i det nye forløb. Du får adgang til undervisningsmaterialet i powerpoint-format, så du selv kan tilføje/fjerne elementer og gøre forløbet til dit eget, samt en lærervejledning med en masse nyttig baggrundsinformation og tips og tricks.

Kurset er gratis og bliver afviklet af kompetente undervisere. Når du deltager, er der en forventning om, at du formidler din viden videre lokalt, og meget gerne undervise i forløbet her i løbet af efteråret 2019. Der vil desuden blive udsendt et kort spørgeskema, som du skal bruge 5 min. på at besvare.

Tilknytning

Biblioteksansatte, der underviser borgerne

Mandag, 16. september 2019 - 9:00 - 13:00

Ansvarlig

Gentofte Centralbibliotek
Kursuslokalet
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Du skal medbringe egen computer eller tablet til undervisningen.

Der serveres morgenmad og frokost på dagen

0,00 kr.

Pladser i alt