Foto: KL7

Mandag, 9. september 2019 - 13:00
Herning

NYT - Kurset udgives som webinar

Digitaliseringsstyrelsen er ved at udvikle et nyt undervisningsmateriale til seniorer 60+ om it-sikkerhed. Undervisningsmaterialet bliver gratis tilgængeligt for biblioteker landet over til efteråret. Lanceringen sker i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, hvor der desuden er planlagt en landsdækkende informationskampagne om online svindel.

Formålet med undervisningsmaterialet er, at færre seniorer 60+ bliver udsat for tricktyve, der franarrer dem deres personlige oplysninger som fx NemID og kortoplysninger. Materialet består af fire temaer: Phishing og fuphenvendelser, kodeord og login, sikker nethandel samt opdatering af mobil og computer.

For at sikre størst mulig udbredelse af undervisningsmaterialet tilbyder Digitaliseringsstyrelsen et lynkursus i materialet til alle potentielle undervisere på bibliotekerne. Her bliver du klædt grundigt på til at udbrede materialet, rekruttere deltagere og undervise i det nye forløb. Du får adgang til undervisningsmaterialet i powerpoint-format, så du selv kan tilføje/fjerne elementer og gøre forløbet til dit eget, samt en lærervejledning med en masse nyttig baggrundsinformation og tips og tricks.

Nu får du mulighed for at følge med via webinar eller efterfølgende at se undervisningen i en optaget version.

Webinaret er opdelt i tre sektioner med en pause på 5-10 minutter mellem hver del. Du tilmelder dig hele undervisningsserien på tre timer på denne side.

Sektionerne er opdelt således:

Kl. 13-14: Tema 1: Phishing og fuphenvendelser

Kl. 14-15: Tema 2: Kodeord og login

Kl. 15-16: Tema 3 og 4: Sikker nethandel og softwareopdateringer

Hvis du ikke kan deltage i selve webinaret, så klik på knappen FØLG og du vil få besked når det optagne webinar er lagt på.

Biblioteksansatte, der underviser borgerne

Mandag, 9. september 2019 - 13:00 - 16:00