LYT – lyrikformidling og podcastproduktion på bibliotekerne

Mandag, 10. december 2018 - 9:30
Vejle

Kl. 9.30-10.00 Ankomst og morgenmad

Kl. 10.00-10.30 LYT: Erfaringer med lyrikformidling

Projektgruppen bag LYT præsenterer de indtil videre afviklede formidlingsaktiviteter (udstillinger, workshops mv.) og erfaringerne hermed. Beskrivelser af alle formidlingsaktiviteter findes på lytlyrik.dk til fri afbenyttelse for bibliotekarer, formidlere og undervisere.

Kl. 10.30-11.00 LYT: Erfaringer med formidling i podcastmediet
Hvordan kom vi i gang? Hvilke udfordringer er vi stødt på undervejs? Hvordan kan man som formidler/bibliotekar integrere produktion af en podcast i sine øvrige arbejdsopgaver?

Kl. 11.00-11.10 Pause

Kl. 11.10-12.00 Feedback og kritik fra modtagerbiblioteker + lytterpanel inkl. spørgsmål

Der har været 4 modtagerbiblioteker på LYT. De har forpligtet sig på at gennemlytte alle 5 afsnit i første sæson og svare på en række spørgsmål om podcastens indhold og kvalitet.
Herudover har et lytterpanel forpligtet sig til at lytte til udvalgte episoder. Deres kommentarer præsenteres også her.

Kl. 12-13 Frokost

Kl. 13-14.30 Paneldebat: Podcast som formidlingsform

Hvad er formidlingspotentialet for bibliotekerne i podcasting? Hvordan kan – og hvorfor skal  bibliotekarer producere podcasts?

Paneldeltagere:

• Christina Englund, Forfatter og vært på P8s podcast Jazz & Bøger
  • Anya Mathilde Poulsen, Musikformidler og bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne
  • Sigrid Nielsen Saabye, forsker og underviser i podcasts på Aarhus Universitet.

Paneldeltagerne vil få ca. 15 minutter til at præsentere deres tanker om og erfaringer med podcasts som formidlingsform, herefter åbner vi op for debat samt spørgsmål under temaerne: ”Hvad er formidlingspotentialet for bibliotekerne i podcasting?” samt ”Hvordan og hvorfor kan/skal bibliotekarer producere podcasts?”

Kl. 14.30-15.00: Kaffe, spørgsmål og tak for i dag

Lydspor - Roskilde Bibliotekernes musikpodcast

Kære alle sammen - tusind tak for en inspirerende podcast-temadag i går.

Hvis I har lyst til at gå på opdagelse i Roskilde Bibliotekernes podcasts om musik, Lydspor, så kan de findes her:

Brug den endelig hvor det giver mening i jeres formidling - del løs - det er kun dejligt, hvis endnu flere får lyst til at lytte med.

Lydspor - Roskilde Bibliotekernes musikpodcast

Kære alle sammen - tusind tak for en inspirerende podcast-temadag i går.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Mandag, 10. december 2018 - 9:30 - 15:00