Mobilhistorier – lige ved hånden

Tirsdag, 7. juni 2016 - 10:00
Hellerup

Kurset er en dublering af kurset 16. marts 2016

Formålet med kurset er at sætte deltagerne i stand til at producere videoklip og mobilhistorier til Facebook eller andre sociale medier. Indslag som kan medføre en kvalitativ forskel i den måde, hvorpå man kommunikerer visuelt med omverdenen omkring bibliotekernes kulturelle arrangementer. F.eks. omkring nye udlån, tilbud, foredrag, udstillinger og kurser.

Kurset vil bestå af oplæg og en række praktiske øvelser og vil bl.a. komme omkring:

• Introduktion til arbejdet som historiefortæller, tilrettelægger og journalist
  • Indsigt i det filmiske håndværks teknikker, værktøjer og virkemidler
  • Øvelser i at producere og redigere video med iPhones og iPads
  • Træning i at bruge den journalistiske metode i korte klip til nettet
  • Tips til genrevalg, platforme og ekstraudstyr til iPhones og iPads

Alle deltagere vil efter kurset være i stand til at optage, redigere, speake og uploade et 2 minutters indslag til et relevant, socialt medie.

Bemærk: Deltagerne skal selv medbringe en iPhone og/eller en iPad eller alternativt en Android smartphone. Alle optagelser – også fra Android mobiler – redigeres i iMovie på iPhone eller iPad, og det optimale udbytte opnås derfor hvis man medbringer et Apple-produkt.

Deltagerne bedes inden kurset downloade iMovie til iPhone/iPad: https://www.apple.com/dk/ios/imovie/
Til Android mobiler skal downloades Photo Transfer App: http://www.phototransferapp.com/

Tilknytning

Kurset henvender sig til alle biblioteksansatte, som ønsker at lære at producere video med iPads, iPhones eller andre smartphones og bruge de visuelle medier i deres daglige professionelle virke.

Tirsdag, 7. juni 2016 - 10:00 - 17:00

Gentofte Hovedbibliotek
Kursuslokalet 1. sal
Ahlmanns Alle 6