Foto: Colourbox.com

Operaens verden - tillokkende eller afskrækkende?

Mandag, 11. september 2017 - 9:00
Hellerup

Pianist og P2-vært Mathias Hammer åbner ved dette kursus døren til operaens verden på vid gab. Hvad er opera? Hvordan har genren udviklet sig? Og hvorfor skal handlingen i en opera være så kompliceret?

Alle – operakendere såvel som ”ikke-indviede” – kan være med, når Mathias Hammer fortæller om de vigtigste operaer. Han vil afspille eksempler og karakterisere de forskellige operakomponister og de forskellige temaer inden for opera. Og besvare alle de oplagte spørgsmål: Hvorfor er operaer så lange? Hvorfor skriger sopranerne så meget? Og hvorfor synger de videre, længe efter de er døde

Mathias vil også fremhæve en række tendenser, der præger operascenerne netop nu: Hvem er de bedste sangere? Hvilke operaer er de mest populære? Og hvor bevæger operagenren sig hen?

Endelig vil Mathias fortælle om udfordringen at formidle opera for lyttere i radioen eller brugere på biblioteket. Hvordan kondenserer man en operahandling? Hvordan finder man ind til kernen af fascinationen?

Undervejs vil der være mulighed for debat, meningsudveksling og opklarende spørgsmål. Der vil være masser af musik – både indspilninger og demonstration fra klaveret. Desuden vil der være risiko for en fællessang.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Kurset henvender sig til alle biblioteksansatte med interesse for musik og opera. Forhåndsviden er ikke påkrævet.

Mandag, 11. september 2017 - 9:00 - 13:00

Gentofte Hovedbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Halvdagskursus. Der serveres morgenbrød og frokost.

350,00 kr.

Mandag, 4. september 2017 - 10:00