Aalborg: Skole – og bibliotekssamarbejde, Nationalt kompetenceudviklingsforløb

Tirsdag, 1. september 2015 - 9:00
Aalborg

Bliv en stærk samarbejdspartner for folkeskolen
Få viden, inspiration og værktøjerne til at revitalisere eksisterende aktiviteter og til at udvikle nye aktiviteter og undervisningsforløb gennem et tre dages kursusforløb.

Med den nye skolereform er en ny virkelighed for skolebørn, lærere og forældre startet. En længere og mere varieret skoledag er i gang med at blive implementeret og aktører i lokalsamfundet inviteres indenfor for at bidrage til at børnene kan opleve læring på andre måder og i andre omgivelser.
Udvikling af et tættere samarbejde mellem skoler og biblioteker er blevet et fokusområde for mange biblioteker som følge af implementeringen af folkeskolereformen. Derfor sætter Centralbibliotekerne fokus på skole- og bibliotekssamarbejde og udbyder et tre-dages kursusforløb til alle biblioteker i landet.

Indhold i kompetenceudviklingsforløbet
Forløbet består af en konference hvor deltagerne får viden om skolereformen, om de nye pædagogiske læringscentre og får indblik i lærerens praksis samt eksempler på skole- og bibliotekssamarbejder fra regionen. Se fuldt program under vedhæftede dokumenter.
Herefter følger to kursusdage, hvor deltagerne arbejder med kortlægge og koble de kompetencer, der er på deres bibliotek, med de mål lærerne arbejder med i forhold til elevernes læring.
Deltagerne får herigennem værktøjer til at identificere og opdyrke nye samarbejdspartnere på skolerne
Se uddybende beskrivelse under vedhæftede dokumenter.

Bemærk: For at få det fulde udbytte af forløbet anbefales det at to medarbejdere og gerne flere deltager i de tre kursusdage. Deltagerne skal forvente at afsætte tid mellem de tre kursusdage til at arbejde med opgaver, der stilles i forløbet. Forberedelsestiden i forløbet estimeres til ca. 10 timer.

Hjælp til opstart af samarbejde

Vi har mere end almindelig svært ved at trænge igennem til skolebibliotekarerne. De har en meget gammeldags forestilling om, hvad et bibliotek er og de bider simpelthen ikke på nogen af vores - synes vi selv - gode idéer til samarbejde. "Samskabelse" er der heller ikke noget af. De vil kun have forfatterbesøg og bøger af os.
Har I andre oplevet lignende? Eller bare nogle forslag til at bryde gennem muren?

Hjælp til opstart af samarbejde

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Forløbet henvender sig til biblioteksansatte, der arbejder med at udvikle skolesamarbejdet og skolerettede aktiviteter

Tirsdag, 1. september 2015 - 9:00 - 15:30
Onsdag, 28. oktober 2015 - 9:00 - 16:00