Biblioteket som litterært makerspace – det’ for børn

Onsdag, 5. oktober 2016 - 9:00
Roskilde

Bliv klædt på til at udvikle, designe og at lede et makerspace, hvor fortællingen og et levende univers skaber værdi for byens små borgere – nemlig børnene. Roskilde Centralbibliotek inviterer til et nyt, spændende læringsforløb for biblioteksansatte i området samt interesserede fra resten af landet.

I dette forløb vil vi bruge tankegangen bag makerkulturen som metode. Vi vil gennem samskabte processer, pre- og prototyping, udvikle nye litterære steder, som tager sit udgangspunkt i bibliotekets nuværende rammer og ressourcer. Det indholdsmæssige omdrejningspunkt vil være børnelitteratur, som vi vil udvikle ind i fortællingens univers. Formålet med de litterære makerspaces er at fremme læselyst og læsefællesskaber for børnene.

Som deltager vil du bl.a. få indblik i

• makerspacet som en metode til udvikling af nye rum på biblioteket
  • teorien og tankegangen bag makerkulturen
  • udviklingspotentialet på eget bibliotek og få metoder og værktøjer til at udvikle potentialet til et konkret makerspace

Og du vil få mulighed for at arbejde med

• pre- og prototyping som en iterativ metode til at samskabe konkrete, brugbare resultater
  • eget faglige og personlige lederskab såsom mod, handlekraft og uærbødighed
  • metoder og værktøjer til at facilitere og lede udviklingen og afviklingen af et makerspace
  • den strategiske forankring og den organisatoriske værdiskabelse af makerspace på eget bibliotek

Forløbet er bygget op omkring fem moduler af én eller to dages varighed. Undervejs skal vi bl.a. høre tidligere B&U-chef fra DR, Birgitte Fredsby, fortælle om, hvordan man kan skabe universer for børn. Børnebogsforfatteren Søren Nordstrand kommer og læser højt, og vi får besøg af børn fra Roskilde, som vil afprøve de makerspaces, vi udvikler gennem forløbet. Find et mere detaljeret program i den vedhæftede invitation.

De primære undervisere er:
Maker og bibliotekar Allan Thomsen Volhøj, Roskilde Bibliotekerne
Gry Guldberg, ledelses- og læringskonsulent, business manager i Rambøll Attractor
Esben Danielsen, formand for Orange Makerspace og  tidligere Head of Innovation - Orange Innovation

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Biblioteksansatte i Roskildes centralbiblioteksområde samt andre interesserede fra resten af landet. Alle er velkomne.
I forløbet har vi et bredt fokus på børn – fra de ældste børnehavebørn til og med tweens. Det er derfor en fordel at arbejde med børn til daglig.

Onsdag, 5. oktober 2016 to Torsdag, 6. oktober 2016, 9:00 - 16:00
Tirsdag, 1. november 2016 - 9:00 - 16:00
Onsdag, 9. november 2016 - 9:00 - 16:00
Tirsdag, 22. november 2016 to Onsdag, 23. november 2016, 9:00 - 16:00
Onsdag, 14. december 2016 - 9:00 - 16:00

Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde,

Beløbet dækker lokaler, fuld forplejning og overnatninger på 2 internater.
Kurset afvikles i Roskilde og København - se adresser i den vedhæftede invitation.
Bibliotekerne finansierer selv transportudgifterne.

4.500,00 kr.

Fredag, 19. august 2016 - 11:00