Bliv Shared Reading læsegruppe leder

Tirsdag, 29. oktober 2019 - 9:00
Herning

På efterspørgsel gentager vi kurset Bliv shared reading-læsegruppeleder med Cecilie Laskie. På kurset sætter vi fokus på shared reading (fælleslæsning) som metode, og du bliver uddannet til shared reading-læsegruppeleder. Shared reading er en læsegruppeform, alle kan deltage i: ingen forberedelse, små grupper og en læsegruppeleder, der vælger og forbereder tekster og som ikke giver svar, men læser op, understøtter deltagernes dialog og sikrer en god gruppedynamik. Metoden og læsegrupperne er kendt og elsket, ikke mindst i biblioteksverdenen.

På de to kursusdage kommer I til at arbejde med øvelser, der giver jer kompetencer til selv at træde ind i rollen som læsegruppeledere. I vil opleve kvalitetslitteratur og dialog i fællesskab med de andre deltagere i en tryg og inspirerende ramme. Kurset tager udgangspunkt i de målgrupper, I som deltagerne arbejder med, og der er rig mulighed for at krydre med eksempler fra Cecilies udviklingsprojekter og formidlingsmateriale efter behov, fx skole/biblioteks-forløbene Ny Læring.  https://ny-litteraturportalen.gyldendal.dk/ny_laering 

Der er kun plads til otte personer på kurset. Det giver gruppen intimitet og god plads til spørgsmål, dialog og individuel sparring.

Kursusinstruktør:
Litteraturformidler, lektor og forfatter Cecilie Laskie. Cecilie Laskie ejer konsulenthuset CecilieLaskie.dk.  https://cecilielaskie.dk/ og har bl.a. udviklet, skrevet om og undervist i shared reading, oplevelseslitteratur og biblioteksdidaktik.

Kursusform:
Hands on-øvelser og let teori.

Ingen har postet indhold endnu.

Tilknytning

Målgruppe

Ansatte på biblioteker i region midtjylland. Da der kun er 8 pladser på kurset vil der ske prioritering i tilmeldingerne. Ved overtegning af kurset kan du sende en besked til Lene Schrøder på mail bible@herning.dk, såfremt du ønsker at komme på venteliste.

Det praktiske

Afholdes

Tirsdag, 29. oktober 2019 - 9:00 - 16:00
Torsdag, 31. oktober 2019 - 9:00 - 16:00

Ansvarlig

Kontaktperson

Adresse

Herning Bibliotekerne
Østergade 8
Lokale C
7400 Herning,
Danmark

Tilmelding

Pris

500,00 kr.

Pladser i alt

8

Ledige pladser

2

Tilmeldingsfrist

Søndag, 27. oktober 2019 - 16:00

Deltagere

I alt 6 deltagere

Lemvig Bibliotek
Hedensted Bibliotekerne
Hedensted Bibliotekerne
Syddjurs Bibliotek
Hedensted Bibliotekerne
Randers Bibliotek