Foto: colourbox.com

Bliv Shared Reading-læsegruppeleder

Mandag, 18. september 2017 - 9:00
Vejle

På dette kursus sætter vi fokus på Shared Reading som metode, og du bliver på kurset uddannet som Shared Reading-læsegruppeleder.

Shared Reading er en læsegruppeform, alle kan deltage i: Ingen forberedelse, små grupper og en læsegruppeleder, der vælger og forbereder tekster og ikke giver endegyldige svar, men læser højt og guider deltagernes dialog, hvis det er nødvendigt. Metoden er i Danmark også kendt under navne som ”Guidet fælles læsning” og ”Litteraturcoaching”.

På kursusdagene vil du prøve kræfter med at være læsegruppedeltager, og der vil blive arbejdet med øvelser, som træner dig til selv at træde ind i rollen som læsegruppeleder. Du vil opleve kvalitetslitteratur og dialog i fællesskab i en tryg og inspirerende ramme.

Der er kun plads til otte personer på kurset, hvilket giver gruppen intimitet og rigtigt gode muligheder for individuel vejledning og sparring.

Kursusinstruktør er Cecilie Laskie, lektor, litteraturformidler og forfatter. Cecilie har personlig erfaring som Shared Reading-læsegruppeleder for en række forskellige brugergrupper, og hun har været Shared Reading-kursusinstruktør for bl.a. biblioteksformidlere, frivillige, lærere og præster.

Ønskes: Flere af denne slags kurser!

Jeg synes, guidet fælleslæsning er så fantastisk oplagt, og jeg vil utroligt gerne oprette læsegrupper med børn, så jeg havde håbet, jeg kunne nå at melde mig til, men ak! Alt optaget. Så kære centralbibliotek - flere af denne slags kurser - please!! Se om ikke, I kan finde tid til et mere. (Fingrene krydset) :-)
Mange hilsner,
Stine / Hillerød Bibliotekerne

Tilknytning

Kursusforløbet henvender sig til biblioteksansatte, som ønsker at blive uddannet læsegruppeleder inden for Shared Reading-metoden.

Mandag, 18. september 2017 - 9:00 - 16:00
Torsdag, 21. september 2017 - 9:00 - 16:00

Vejle Bibliotek
Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle,

Kursusforløb over to hele dage. Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe.

2.300,00 kr.

Tirsdag, 12. september 2017 - 10:00