Bliv Shared Reading læsegruppeleder

Torsdag, 23. januar 2020 - 9:00
Vejle

På efterspørgsel gentager vi kurset "Bliv Shared Reading læsegruppeleder" med Cecilie Laskie.

På kurset sætter vi fokus på Shared Reading (fælleslæsning) som metode, og du bliver uddannet til Shared Reading læsegruppeleder. Shared Reading er en læsegruppeform, alle kan deltage i: Ingen forberedelse, små grupper og en læsegruppeleder, der vælger og forbereder tekster, og som ikke giver svar men læser op, understøtter deltagernes dialog og sikrer en god gruppedynamik. Metoden og læsegrupperne er kendt og elsket - ikke mindst i biblioteksverdenen.

På de to kursusdage kommer I til at arbejde med øvelser, der giver jer kompetencer til selv at træde ind i rollen som læsegruppeledere. I vil opleve kvalitetslitteratur og dialog i fællesskab med de andre deltagere i en tryg og inspirerende ramme. Kurset tager udgangspunkt i de målgrupper, I som deltagerne arbejder med, og der er rig mulighed for at krydre med eksempler fra Cecilies udviklingsprojekter og formidlingsmateriale efter behov, fx skole/biblioteks-forløbene "Ny Læring."  https://ny-litteraturportalen.gyldendal.dk/ny_laering

Der er kun plads til otte personer på kurset. Det giver gruppen intimitet og god plads til spørgsmål, dialog og individuel sparring.

Kursusinstruktør:
Litteraturformidler, lektor og forfatter Cecilie Laskie. Cecilie Laskie ejer konsulenthuset CecilieLaskie.dk https://cecilielaskie.dk/ og har bl.a. udviklet, skrevet om og undervist i Shared Reading, oplevelseslitteratur og biblioteksdidaktik.

Kursusform:
Hands on-øvelser og let teori.

Tilknytning

Ansatte på biblioteker i region Syd- og Sønderjylland. Da der kun er 8 pladser på kurset, vil det max være muligt at melde 2 personer til pr. bibliotek.

Torsdag, 23. januar 2020 - 9:00 - 16:00
Tirsdag, 28. januar 2020 - 9:00 - 16:00