Introforløb for nyansatte på Region Hovedstadens biblioteker

Tirsdag, 26. januar 2016 - 9:00
Hellerup

Er du nyansat på et af Region Hovedstadens biblioteker, og har du brug for indblik i, hvad det vil sige at arbejde på et bibliotek, så kom og få inspiration på Centralbibliotekets nye 2 dags introforløb.

Introforløbet henvender sig til alle nye biblioteksmedarbejdere i Regionen, som ønsker viden om den organisatoriske kontekst, de skal arbejde i.

Dag 1 byder bl.a. på oplæg fra Kulturstyrelsen ved kontorchef for Bibliotekskontoret Tine Vind, der vil fortælle om Styrelsens strategiske pejlemærker for folkebibliotekerne, tilskudsordninger og puljer, og hvad der ellers røre sig på Styrelsesniveau i forhold til bibliotekerne.
Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) bliver præsenteret af konstitueret sekretariatschef Maiken Maigaard, og deltagerne får efterfølgende en introduktion til Centralbiblioteksvirksomheden og en rundvisning på Gentofte Hovedbibliotek.

Omdrejningspunktet for dag 2 er spørgsmålet: Hvad vil det sige at arbejde på et bibliotek?
Dagen begynder med oplæg fra biblioteksleder Thomas Angermann fra Gentofte Bibliotekerne, der vil tale om: Hvad er et moderne bibliotek?
Dernæst vil der bl.a. være oplæg om hvilke rammer den kommunale virkelighed sætter for biblioteket, hvad det vil sige at yde god publikumsbetjening, og overblik over forskellige typer af aktiviteter, der finder sted på bibliotekerne. På dagen vil der samtidig af flere omgange være mulighed for fælles refleksion med afsæt i de forskellige oplæg.

Programmet kan ses under punktet "Vedhæftninger" i højre side.

Ansvarlig for dagen: Jeanne Nørreskov Karup, jnka@gentofte.dk

Tilknytning

Emner

Forløbet henvender sig til nyansatte biblioteksmedarbejdere, der ønsker viden om den organisatoriske kontekst, de skal arbejde i.

Tirsdag, 26. januar 2016 - 9:00 - 15:00
Fredag, 12. februar 2016 - 9:00 - 15:00

Gentofte Hovedbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Alle 6
2900 Hellerup,

Kursusforløb over to dage, Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe.

500,00 kr.

Mandag, 25. januar 2016 - 9:00