Med på en lytter – Udvidet musikformidling via lytteklubstanken
Foto: Roskilde Bibliotekerne

Podcastkursus: Lær at fortælle med lyd

Torsdag, 1. november 2018 - 9:00
Næstved

Drømmer du om at lave din egen podcast om bøger, musik eller noget helt syvende, eller vil du gerne vide mere om, hvordan man fortæller historier med stemmer, lyd og musik?

På dette podcast-introduktionskursus får du indblik i både det vildtvoksende danske og internationale podcastunivers og i de grundlæggende radiokundskaber: Lydoptagelse, interview, speak, komposition og redigering.

Kurset består af 2 workshopdage, som veksler mellem korte teoretiske oplæg med interessante podcasteksempler fra ind- og udland og praktiske øvelser, hvor du får prøvet teorierne af i virkeligheden:

• Torsdag den 1. november: Kursusdag med vekslen mellem teori og korte øvelser med mange eksempler fra ind og udland. Introduktion til det radiofoniske håndværk – særligt fokus på interview og optagelse.
  • Hjemmeopgave: Kort interviewindslag.
  • Fredag den 23. november: Lytning og grundig efterkritik. Oplæg om brug af speak, musik og redigering. Kursisterne klipper og monterer indslaget og bruger alle de radiofoniske elementer.

Der vil være lidt forberedelse inden første workshopdag og mellem de to kursusdage skal du lave et interview – alene eller i en mindre gruppe. Deltagelse kræver ikke indkøb af særligt udstyr, men forudsætter at du har en smartphone el.lign., der kan optage lyd.

Formålet med kurset er:

• At introducere deltagerne til det mangfoldige podcastunivers i Danmark og udlandet – med et særligt blik til hvordan forskellige kulturinstitutioner formidler bøger, musik, film mv. Og hvordan podcast kan skabe nye former for relation mellem bibliotek og bruger.
  • At give deltagerne en grundlæggende forståelse og kompetence i podcasthåndværket, som kan booste deres lyst til selv at komme i gang.

Underviser: Susanna Sommer, freelance radiot, vært, reporter og podcastproducent. Producerer pt ’P1 Podcaster’, ’Madøret’ og ’Realdania Podcast’. Radioopdraget på P3, P2 og P1, Krygerprismodtager, tidligere vært på P1s reportageprogram Stedsans og producent af serier og temaer til P1.

Tilknytning

Alle interesserede biblioteksansatte