Foto: colourbox.com

Podcastproduktion på biblioteket

Torsdag, 25. oktober 2018 - 9:00
Hellerup

Et af tidens mest populære medier er uomtvisteligt podcast! Det findes podcasts om alt mellem himmel og jord, og også bibliotekerne er godt i gang mange steder. For det er nemt at gå i gang – hvis bare man ved hvordan! For hvad skal man bruge for at lave en podcast? Og for at kvaliteten bliver god? Den gode idé er vigtig, men basal viden om lydproduktion kan gøre den store forskel på slutproduktet – og ikke mindst fjerne den måske største hindring for at gå i gang.

På dette kursusforløb over to dage vil vi arbejde med podcasts og særligt fokusere på teknikken og lydproduktionsdelen af dette.

  • På dag 1 vil vi bl.a. kigge på gode – og dårlige – eksempler på lydproduktion og kortlægge, hvad der fungerer godt og mindre godt og hvorfor. Vi vil kigge på, hvordan man kan bruge lyden som fortælleværktøj. Og så vil vi sætte fokus på, hvad man bare skal have for at komme i gang, og hvad man kan gøre, hvis man vil lave en mere professionel produktion – også på det lille budget
  • På dag 2 tager vi arbejdshandskerne på: vi laver et studie, optager et interview og klipper det hele til. Og så taler vi selvfølgelig om, hvordan vi får vores podcasts ud til et publikum, og hvilke formater og tjenester, der er gode at benytte til dette

Kurset vil naturligt komme omkring selve indholdet og opbygningen af fortællingen i podcasts, men det primære fokus vil være på det produktions- og lydtekniske.

Underviser er Philip Meisner, der er leder af digital formidling på Biblioteket Frederiksberg, men kommer med en baggrund som journalist på DR, først som vært på Radioavisen og senest seks år som dagredaktør for P1, hvor teknikken i stigende grad kom til at fylde i hans hverdag.

Det er en forudsætning for deltagelse, at man kan deltage på begge kursusdage, og at man medbringer egen PC. Deltagerne vil inden afholdelse blive bedt om at installere en gratis prøveversion af det redigeringsprogram, der vil blive arbejdet i på kurset. Info om dette vil blive udsendt før kursusstart.

Ingen har postet indhold endnu.

Tilknytning

Målgruppe

Alle biblioteksansatte med interesse for podcasts og lydproduktion i dette regi. Der forudsættes intet forhåndskendskab.

Det praktiske

Afholdes

Torsdag, 25. oktober 2018 - 9:00 - 15:00
Fredag, 26. oktober 2018 - 9:00 - 15:00

Underviser

Adresse

Gentofte Centralbibliotek
Kursuslokalet 1. sal
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,
Danmark

Bemærkninger

Kursusforløb over to hele dage. Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe begge dage. Prisen dækker udelukkende forplejning. Der vil blive faktureret for den reelle udgift, hvorfor der kan blive opkrævet et lavere beløb end angivet.

Tilmelding

Pris

500,00 kr.

Pladser i alt

20

Ledige pladser

Alt optaget, desværre

Tilmeldingsfrist

Torsdag, 18. oktober 2018 - 9:00

Deltagere

I alt 20 deltagere

Gentofte Bibliotekerne
Gentofte Bibliotekerne
Gribskov Kommunes Biblioteker
Københavns Biblioteker
Gentofte Bibliotekerne
Københavns Biblioteker
Egedal Bibliotekerne
Københavns Biblioteker
Københavns Biblioteker
Gentofte Bibliotekerne
Københavns Biblioteker
Københavns Biblioteker
Gentofte Bibliotekerne
Helsingør Kommunes Biblioteker
Helsingør Kommunes Biblioteker
Københavns Biblioteker
Københavns Biblioteker
Rudersdal Bibliotekerne
Hørsholm Bibliotek
Rudersdal Bibliotekerne