TEGN DET I TALER OM - KURSUS I GRAFISK FACILITERING

Mandag, 12. februar 2018 - 9:00
Aalborg
Grafisk facilitering handler om at tegne vores dagsordener og det vi taler om.
Det er en meget effektiv måde at skabe mere engagement, liv og involvering i samtalerne, fordi det er en  genvej til at skabe overblik og fælles forståelse, når ord og billeder knyttes sammen.
Illustrationer er tit et kærkomment supplement til de mange teksttunge powerpoints.

Forudsætninger
Man behøver IKKE at være god til at tegne – eller være en dedikeret procesfacilitator  - for at få glæde af grafisk facilitering.
Det kræver ikke et kreativt talent – men handler primært om teknik og træning.
Og det er netop hvad vi opnår på kurset: teknikker og træning, så du går hjem med færdigheder og en oplevelse af ’det kan jeg faktisk godt’ og at det giver mening i din hverdag.

Hvad egner det sig til
Grafisk facilitering er et relevant værktøj for mange og er nyttigt i mange sammenhænge som fx:
  • til alle mødeformer fra hverdagsmøderne til netværks- og arbejdsmøder og til møder  med projektgrupper mv.
  • i formidlingssammenhænge er det et effektivt værktøj til at skabe overblik og engagement: Fx til små eller større oplæg/præsentationer for gæster eller kolleger, bibliotekspræsentationer, undervisning eller vidensdeling af fagligt stof.
  • Til at skabe et fælles overblik over mange detaljer i fm div  koordinationsopgaver
Underviser: Til gennemførelse af kurset har vi entreret med Mette Ullersted. Mette har mange års erfaring som grafisk facilitator. Samtidig er Mette procesfacilitator og kan hermed også undervise i hvordan man knytter tegneteknikkerne med selve formidlingen.

Form:
Kurset er bygget op i to moduler. Du kan vælge at tilmelde dig alene modul 1 eller begge moduler.
  • Modul 1 består af et videokursus/selvstudie og en fysiks workshopdag.
  • Modul 2 består af en fysisk workshopdag.

Program - se det det samlede program her:

Kursets indhold kort:

MODUL 1:
Et introkursus – hvor vi starter helt fra bunden. Består af et videokursus til selvstudie og en workshop dag

• Den 12. feb – 6. marts: Videokursus til selvstudie. Beregn 5-6 timer til dette
    t trin-for-trin-kursus for nybegyndere og tilrettelagt for dem der stort set ikke har tegnet siden 4. klasse.
    Du lærer tegneteknik og de 7 grundlæggende elementer, der indgår i de fleste illustrationer og som får en tegning til at se lækker og helstøbt ud: Fx: Mennesker, platforme, skilte, talebobler, effekter og skygger, pile, veje, farver og tekst.

Du tager kurset hjemme og i eget tempo: Kurset består af 13. lektioner af ca 15 min. + egen øvetid. (i alt skal påregnes ca 5 – 6 timer til undervisning og træning)

• Den 7. marts: Workshop 1 på Aalborg Bibliotekerne kl. 9.00 – 15.30 (ankomst og kaffe kl. 9.00 -9.30, hvor kurset starter)
    Forudsætning for deltagelse er at du har gennemført videokurset
    Workshoppens indhold:
    • Opsamling på det du har lært hjemme via videokurset.
    • Ikoner: vi får og lærer et bibliotek af ikoner som kan sættes sammen på utallige måder. Masser af øvelser.
    • Hvordan kombinere tegning og oplæg /facilitering.

MODUL  2:
Den 21. marts:  Workshop 2 på Aalborg Bibliotekerne kl. kl. 9.00 – 15.30 (ankomst og kaffe kl. 9.00 -9.30, hvor kurset starter)
Forudsætning for deltagelse er at du har gennemført modul 1

På workshoppen arbejdes med, hvordan modul 1 omsættes til større templates.
Vi gennemgår 10 – 15 forskellige grafiske skabeloner, og udvikler sammen skabeloner, der svarer til jeres udfordringer og behov til møder og undervisning.

Grafiske skabeloner/visuelle modeller er et godt redskab, når man arbejder i mindre grupper i løbet af en workshop, et møde eller et forlløb, hvor det ellers kan være svært at holde samtalen på sporet. F.eks. til igangsætning af gruppearbejder med en gruppe skoleelever på biblioteket eller ifm at skabe overblik over et projekt.
Der tages udgangspunkt i deltagernes cases fra biblioteket

Læs mere om Mette Ullersted her

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Målgruppe: alle der styrer forskellige former for møder, formidler viden eller laver præsentationer for gæster eller kolleger, laver undervisning, arbejder med koordineing, projekt- eller arbejdsgruppe ledelse.

Mandag, 12. februar 2018 - 9:00 - 16:00
Onsdag, 7. marts 2018 - 9:00 - 15:30
Torsdag, 21. februar 2019 - 9:00 - 16:30

Rendsburggade 2