Foto: Vejle Bibliotek

Udstilling – praksis og potentialer

Torsdag, 14. juni 2018 - 9:30
Vejle

Mange biblioteker arbejder med udstillinger. Men hvad er det vi gør, når vi udstiller? Hvad er det, vi kalder ”udstilling” og hvilke muligheder giver udstillingsmediet for bibliotekerne? Vejle Bibliotekerne indbyder til et refleksions- og inspirationsforløb over to dage i 2018, hvor du får mulighed for at arbejde med egen udstillingspraksis, møde inspirerende praksis fra andre biblioteker og ikke mindst at arbejde med nye muligheder for udstillinger og samarbejder.

De to dage vil indeholde oplæg med både teoretisk indhold og praktiske erfaringer fra både biblioteker og museer. Undervejs vil I som deltagere arbejde med jeres egen praksis, skabe et idekatalog og lave oplæg til samarbejder og vandreudstillinger. Du kommer således hjem med ny viden, ny inspiration, et katalog af kontakter og ikke mindst et idekatalog i baglommen.

Du vil op til begge gange have en mindre forberedelsesopgave, som former del af dagenes workshopelement.

DAG 1– Bibliotekernes udstillingspraksis – hvad er og gør vi?
Hvad skal vi på bibliotekerne med vores udstillinger? Er vores fornemmeste opgave at lave smukke materialepræsentationer eller skal vi også producere videnbaserede udstillinger?
Gennem dagen vil du/I arbejde dybere ind i jeres egen udstillingspraksis, ligesom vi vil møde udvalgte biblioteker med en særlig udstillingspraksis til inspiration og undren.

DAG 2: - Bibliotekernes udstillingsmuligheder – hvad kan og bør vi?
Bibliotekets lånertal falder, men besøgstallene stiger. Hvad kan biblioteket som socialt rum? Og hvordan kan udstillingspraksis understøtte bibliotekets virke?
Vi vil i løbet af dagen få præsenteret udstillingselementer fra eksterne samarbejdsparter fra kunst- og museumsverdenen. Mennesker og muligheder som lægger op til spørgsmålet bør vi samarbejde og hvem kan vi samarbejde med? Sideløbende vil du/I arbejde med udvikling af en udstillingside.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Alle biblioteksansatte der arbejder med udstillinger på biblioteket.

Torsdag, 14. juni 2018 - 9:30 - 16:00
Torsdag, 30. august 2018 - 9:30 - 16:00

Ansvarlig

Vejle Bibliotek
Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle,

Prisen dækker forplejning begge dage. Der er morgenbrød fra kl. 9 begge dage.

500,00 kr.

Pladser i alt