Online-video med tekster

Video med mobilen – levende formidling i biblioteket (øvet)

Onsdag, 11. september 2019 - 12:00
Holbæk

Vil du gerne arbejde mere professionelt med videoformidling i biblioteket? Her er chancen for at gå i dybden med nye og avancerede apps til både optagelse og redigering af video på mobilen.

På kurset bygger vi videre på de færdigheder du allerede har tilegnet dig via tidligere kursus og/eller praktiske erfaringer. Du har sikkert allerede lavet små produktioner, redigeret på mobilen eller tablet og fået indblik i, hvad video på mobilen kan. MEN – nu skal der bygges ovenpå. Du vil få mere viden om at sætte et godt videoindslag sammen, opdatering på alt det gode ekstraudstyr der findes på markedet og mere erfaring med det produktionelle.

Kurset giver dig inspiration med helt aktuelle eksempler på gode videoer – og der tilrettelægges forskellige øvelser, der sikrer, at du er rustet til arbejdet med professionel videoformidling fremover.

Vi arbejder med nyeste og mere avancerede apps både til optagelser og redigering af video på mobilen. Vi sætter også fokus på væsentlige tendenser inden for tekster og grafiske elementer som led af videofortællingen – og går i dybden med de forskellige formater og publiceringsplatforme.

Kurset veksler mellem øvelser, diskussioner og oplæg – og på kurset lærer du at:

  • Optage bedre video-sekvenser og anvende aktuelle videogenrer og –formater på nettet
  • Redigere video direkte på mobilen
  • Planlægge produktioner, så de virker bedst på nettet
  • Indblik og kendskab til nyeste udstyr – og avancerede apps til produktion
  • Distribuere video via forskellige sociale medier

Kursusforløb:
Kursusforløbet er sammensat af to webinarer og et fysisk kursus samt mindre øvelser, der skal løses på eget bibliotek.

Optaget webinar den 11. september + hjemmeopgave (kan ses og løses i perioden 11. september - 1. oktober)
Første webinar fokuserer på, hvordan du får det optimale ud af dine optagelser. Der vil være tips omkring lys, lyd og location, samt hvilket udstyr og applikationer som er anvendelige. Til slut vil der blive stillet en lille opgave, som skal løses inden kursusdagen. I vil få tilsendt link til webinar pr. mail på dagen.

Kursusdag den 2. oktober
På den fysiske kursusdag er der fokus på redigering af optagelser, brug af tekster/ grafik, genrer og formater samt publicering på web og sociale medier. Dagen vil afslutte med gennemsyn og efterkritik af din egen redigerede optagelse.

Live webinar den 29. oktober
Forløbet følger op og slutter af med et live webinar, hvor du kan få feedback på en produktion, som du har færdiggjort efter kursusdagen. Her vil der være mulighed for at repetere og få svar på spørgsmål, der er opstået undervejs i processen, samt gennemgå yderligere features.

Du kan forvente at bruge én hel kursusdag, samt 3-4 timer på deltagelse i webinar. Derudover forudsættes det, at du afsætter tid til at producerer indhold til egen video(er).

Hvad skal du medbringe?
Du skal medbringe en smartphone eller tablet, som skal bruges til optagelse og redigering.

Forudsætning for deltagelse
På kurset tages der udgangspunkt i appen Kinemaster. Appen koster 355 kr. om året, men kan godt benyttes gratis. Dog vil der være et vandmærke i toppen på videoen ved den gratis version.

Om underviser:
Rune Michelsen, journalist og partner i WeLoveVideo, har siden 2000 beskæftiget sig med online-video og web-tv og har produceret mere end 500 web-tv-produktioner for medier, virksomheder og organisationer.

 

Ingen har postet indhold endnu.

Tilknytning

Målgruppe

Kurset henvender sig til biblioteksansatte, der arbejder med videoformidling.

Det praktiske

Afholdes

Onsdag, 11. september 2019 - 12:00
Onsdag, 2. oktober 2019 - 9:00 - 16:00
Tirsdag, 29. oktober 2019 - 9:00 - 12:00

Underviser

Kontaktperson

Adresse

Holbæk Bibliotek
Nygade 9-13
4300 Holbæk,
Danmark

Bemærkninger

På heldagskurset d. 2. oktober serveres der morgenbrød fra kl. 9.00. Senere på dagen vil der være frokost og eftermiddagskaffe.

Tilmelding

Pris

250,00 kr.

Pladser i alt

12

Ledige pladser

6

Tilmeldingsfrist

Tirsdag, 10. september 2019 - 12:00

Deltagere

I alt 6 deltagere

Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Næstved Bibliotek Og Borgerservice
Odsherred Bibliotek Og Kulturhuse
Holbæk Bibliotek