Online-video med tekster

Video med mobilen – levende formidling i biblioteket (begynder)

Tirsdag, 14. maj 2019 - 12:00
Haslev

Vil du gerne lære at bruge mobilen til at formidle jeres historier fra biblioteket? Lær at planlægge og optage højdepunkter fra din booktalk, et forfatterarrangement eller små formidlingsvideoer på en enkel og nem måde.

Inden for de seneste år er udviklingen indenfor video med smartphones og tablets eksploderet. De mobile enheder er blevet et videoværktøj, der gør det nemt, hurtigt og billigt at producere levende billeder. Og tilmed i høj kvalitet og med professionelt udtryk, hvis du bare ved, hvordan du skal bruge udstyret optimalt!

Men det handler også om billedkomposition, fortælleteknik og journalistisk vinkling. Derfor giver kurset også indblik i de overvejelser, du skal gøre bag (mobil-) kameraet.

“Video med mobilen” veksler mellem øvelser, diskussioner og oplæg – og gennem kursusforløbet lærer du at:

• Optage gode video-sekvenser
  • Redigere video direkte på mobilen
  • Publicere video fra mobilen på eget site eller Youtube, Facebook, Vimeo, etc.
  • Skelne mellem aktuelle videogenrer og –formater på nettet
  • Planlægge produktioner, så de virker bedst på nettet
  • Distribuere video via sociale medier

Kursusforløb:
Kursusforløbet er sammensat af to webinarer og et fysisk kursus samt mindre øvelser, der skal løses på eget bibliotek.

Optaget webinar den 14. maj + hjemmeopgave (kan ses og løses i perioden 14.-27. maj)
Første webinar fokuserer på, hvad der skal til for at lave gode mobilvideooptagelser. Der vil være tips omkring lys, lyd og location, samt hvilket udstyr og applikationer som er anvendelige. Til slut vil der blive stillet en lille opgave, som skal løses inden kursusdagen. I vil få tilsendt link til webinar pr. mail på dagen.

Kursusdag den 28. maj
På den fysiske kursusdag er der fokus på redigering af optagelser, brug af tekster/ grafik, genrer og formater samt publicering på web og sociale medier. Dagen vil afslutte med gennemsyn og efterkritik af din egen redigerede optagelse.

Live webinar den 12. juni
Forløbet følger op og slutter af med et live webinar, hvor du kan få feedback på en produktion, som du har færdiggjort efter kursusdagen. Her vil der være mulighed for at repetere og få svar på spørgsmål, der er opstået undervejs i processen.

Hvad skal du medbringe?
Du skal medbringe en smartphone eller IPad, som skal bruges til optagelse og redigering.
Efter sommerferien udbyder vi et kursus for øvede, hvor du har mulighed for at bygge videre på begynderkurset og de erfaringer, du har gjort dig.

Om underviser:
Rune Michelsen, journalist og partner i WeLoveVideo, har siden 2000 beskæftiget sig med online-video og web-tv og har produceret mere end 500 web-tv-produktioner for medier, virksomheder og organisationer.

Tilknytning

Kurset henvender sig til biblioteksansatte, der arbejder med - eller gerne vil i gang med at arbejde med - videoformidling.

Tirsdag, 14. maj 2019 - 12:00
Tirsdag, 28. maj 2019 - 9:00 - 16:00
Onsdag, 12. juni 2019 - 9:00 - 12:00

Haslev Bibliotek
Lokale 'Novellen'
Jernbanegade 62
4690 Haslev,

På heldagskurset d. 28. maj serveres der morgenbrød fra kl. 9.00. Senere på dagen vil der være frokost og eftermiddagskaffe.

250,00 kr.

Pladser i alt