Biblioteksledermøde

Biblioteksledermøde CB - Region Midtjylland

Mandag, 23. april 2018 - 8:00
Horsens

Advocacy

– Redskaber, ideer og sparring til at legitimere dit bibliotek over for beslutningstagere!

Er der fuldt spotlys på dig og biblioteket i din kommune? Og har alle borgere fået øjnene op for, hvad netop de kan bruge biblioteket til?

Vi samler tråden op fra det seneste biblioteksledermøde i regionen, som handlede om at udveksle temaer til introduktionen for det nye kulturudvalg rundt om i kommunerne. På ledermødet 23. april tager vi nemlig fat på temaet advocacy, og hvordan du bliver den bedste fortaler for dit bibliotek. Du vil få redskaber og ideer til, hvordan du kan sætte biblioteket på dagsordenen i kommunen, opnå politisk velvilje og borgernes opbakning. Sammen kikker vi på, hvilken samfundsmæssigværdi vi skaber og hvordan vi ”sælger” historien om den.

Målet med dagen er altså dels at give dig greb til personlig og organisatorisk advocacy/fortalervirksomhed og at give et eksempel på hvordan et mellemstort bibliotek i regionen arbejder med at skabe politisk synlighed. Samtidig skal vi i fællesskab også teste ”programming” som et af de værktøjer, der kan legitimere biblioteket ind i en politisk dagsorden og bruges som metode til at skabe retning og styre ressourcer. Dagen handler som altid også om at skabe et inspirerende rum til dialog og sparring med dine ledelseskollegaer.

Temaet giver jer samtidig mulighed for at drøfte den problematik, Kulturminister Mette Bocks pegede på i sit oplæg på BCF årsmødet. Hun var her inde på at den negative debat, der nogle gange kører om bibliotekerne i medierne, også handler om, at vi skal have opbakning og legitimitet i befolkningen til det nye bibliotek, og at det er en udfordring, hvis vi ikke har det. Hun understregede, at det er bibliotekernes eget ansvar og opgave at få fortalt den gode historie og dermed opnå forståelse og opbakning til det nye, moderne bibliotek.

Om Malene Sønderskov:

Vi har inviteret Malene Sønderskov som oplægsholder og facilitator. Malene er medstifter og partner i Strategihuset og har blandt andet hjulpet små og store organisationer med advocacy/fortalervirksomhed. Hun har erfaring med at designe fortalervirksomhed, så den kan måles på og med at få den professionelle lobbyindsats spidset til, så den hænger sammen med strategien.

Ingen har postet indhold endnu.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Målgruppe

Bibliotekschefer og -ledere i CB-område Midtjylland

Det praktiske

Afholdes

Mandag, 23. april 2018 - 8:00 - 15:30

Adresse

Horsens Bibliotek
Tobaksgården 12
8700 Horsens,
Danmark

Bemærkninger

Selve mødet er gratis, men der trækkes 250 kr. for forplejning

Tilmelding

Pris

250,00 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag, 9. april 2018 - 12:00

Deltagere

I alt 26 deltagere

Randers Bibliotek
Holstebro Bibliotek
Silkeborg Bibliotekerne
Silkeborg Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Horsens Bibliotek
Ikast-Brande Bibliotek
Silkeborg Bibliotekerne
Skanderborg Bibliotek
Randers Bibliotek
Norddjurs Biblioteker
Herning Bibliotekerne
Hedensted Bibliotekerne
Norddjurs Biblioteker
Silkeborg Bibliotekerne
Favrskov Bibliotekerne
Odder Bibliotek
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Lemvig Bibliotek
Favrskov Bibliotekerne
Skive Bibliotek
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Syddjurs Bibliotek