Biblioteksledermøde den 7. december 2018

Egedal: Lykke Sassersen og Finn Pedersen
Fredensborg: Lise Kann
Frederikssund: Kirstine Lundsgaard
Gentofte: Thomas Angermann, Anna Tolstrup Jensen, Tone Lysholm Nielsen, Jeanne Nørreskov Karup, Karen Myhre Jensen, Bo Steengaard Christensen og Stig Grøntved Starck
Gladsaxe: Jakob Lærkes
Glostrup: Frank Nørregaard
Halsnæs: Lene Jakobsen
Helsingør: Søren Mørk
Herlev: Linda Klingenberg
Hillerød: Stine Holmstrøm Have
Hvidovre: Rebekka Kinimond Carlson
Høje-Taastrup: Jens Vincents
Hørsholm: Marianne Wulff
Ishøj: Heidi Knudsen Rostholm
København: Sanne Caft og Tine Brings Brock
Rudersdal: Maria Nielsen Westbrook
Rødovre: Lone Terpgård-Jensen
Tårnby: Bente Nielsen

Referat:

Fremvirke - folkeoplysning revitaliseret
v/ Kim Escherich, executive innovation architect hos IBM og Lene Rachel Andersen, forfatter, filosof og forlægger – begge bestyrelsesmedlemmer i Fremvirke

Kim og Lene præsenterede tankerne med folkeoplysningsinitiativet Fremvirke og lagde op til en debat om fremtidige samarbejdsmuligheder med bibliotekerne.

Se præsentationen af fremvirke her.

Kl. 10.45 - 11.45 Tilbud fra centralbiblioteket i 2019

Centralbibliotekets konsulenter præsenterede de tematiske arbejdsforløb der udbydes i 2019 sammen de øvrige tilbud fra centralbiblioteket i det kommende år

Se centralbibliotekets kompetenceudviklingsinitiativer i 2019 her.

Kl. 11.45 - 12.00 Meddelelser og Eventuelt

1. Søren Mørk opfordrede regionens biblioteker til at tilmelde sig den nye forsideservice i DDB, som vil blive tilbudt mandag den 10. december. Tilbuddet er en del af DDBs flerleverandør-strategi.
  2. Søren Mørk spurgte, om andre biblioteksledere har oplevet Biblioteksforbundet ikke vil underskrive ansættelse af læreuddannede medarbejdere i bibliotekarstillinger. Flere ledere bidrog med erfaringer.
  3. Lykke Sassersen orienterede om, at Finn Pedersen er blevet ansat som ny teamleder på Ølstykke Bibliotek og indtil videre kommer til at varetage ledelsen af Egedal Bibliotekerne sammen med Lykke Sassersen. Der er endvidere en procedurer i gang forhold til ansættelse af ny leder af Kultur og Fritid i Egedal Kommune.
  4. Lene Jakobsen spurgte, om andre biblioteker har oplevet en markant forøgelse af antallet af anmodninger om aktindsigt som følge af GDPR. Flere har oplevet den samme tendens.
  5. Frank Nørregaard opfordrede centralbiblioteket til, at overveje Norge og Oslo som destination for den næste studietur.
  6. Stig Grøntved Starck orienterede om, at det kommende biblioteksledermøde bliver afholdt på det nybyggede bibliotek i Tingbjerg. På mødet kommer litteraturprofessor og formand for kulturministeriets bogpanel Anne-Marie Mai og fortæller om et internationalt forskningsprojekt om litteraturens brug.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Fredag, 7. december 2018 - 9:00 - 13:00

Gentofte Centralbibliotek